Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 11. 18:03, szerda | Helyi
Forrás: Elek András- Emlékpont

A családi album történetei

A családi album történetei

Tanári továbbképzés a holokauszt oktatásáról.

Hódmezővásárhelyi tanároknak tartott szemináriumot az Emlékpont és a Centropa Alapítvány a holokausztról, illetve a zsidóság huszadik századi történetéről november 11-én a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen.

A tanári továbbképzés célja, hogy ötleteket adjon a pedagógusoknak az innovatív oktatási eszközök használatához a holokauszt oktatásában. A szeminárium során bemutatták a Centropa oktatási és multimédiás anyagait, valamint a “Történetek egy családi albumból” című vándorkiállítást, amely 8 témakörbe csoportosítva ismertet 64 elbeszélést a 20 századi zsidó élettörténeteket feldolgozó adatbázisból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.