Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Május 06. 18:49, kedd | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

A bíróság elrendelte a józsefvárosi piac kiürítését és a végrehajtást a Komondor Kft.-vel szemben

A bíróság elrendelte a józsefvárosi piac kiürítését és a végrehajtást a Komondor Kft.-vel szemben

A bíróság elrendelte a józsefvárosi piac kiürítését és a végrehajtást a Komondor Kft.-vel szemben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére – elrendelte a „Négy Tigris” piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a nemzeti vasúttársaság birtokába adását. A bírósági végzés a Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható.

Az ügyben eljáró végrehajtó fogja megjelölni a végrehajtás megkezdésének pontos – várhatóan májusi-júniusi – időpontját. A vasúttársaság a végrehajtási eljárás gyors és szakszerű lefolytatásához minden segítséget megad. A Kőbányai úti, „Négy Tigris" piac által használt területet eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a MÁV Zrt. részére.

Emellett az ügyben kijelölt piacfelügyeleti hatóságként eljárt X. kerületi jegyző a Komondor Kft. által üzemeltetett „Négy Tigris" piac piacüzemeltetési engedélyét visszavonta, a tevékenység folytatását megtiltotta és a piac bezáratásáról és nyilvántartásból való törléséről rendelkezett. A döntés ellen benyújtott fellebbezést Budapest Főváros Kormányhivatala elbírálta, és a határozatot helybenhagyta. A másodfokú határozat a hivatalos közléssel jogerős, ellene nincs helye fellebbezésnek.

A vasútvállalat értesíti a piac bérlőjét, kereskedőit, hogy a piac működése a fentiek szerint megszűnik és kiürítésre kerül, ezért kéri a területről az ingóságok haladéktalan elszállítását.

Háttérinformáció:

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – az NFM tulajdonosi döntése alapján – tavaly júniusban alapítói határozatban adta ki feladatként a MÁV Zrt. részére a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV Zrt. a döntésnek megfelelően intézkedett a bérleti szerződés megszüntetéséről, és közjegyzői okiratban felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését. A Komondor Kft.-vel 2007-ben határozatlan időre kötött szerződésben 150 napos felmondási időt határoztak meg, amely november 21-én járt le, de a bérlő a MÁV Zrt. előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a MÁV Zrt. megindította a végrehajtási eljárást valamint a piac működési engedélyének megvonása iránti hatósági eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.