Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2017. Április 28. 11:49, péntek | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak az Emlékpontban

A Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak az Emlékpontban

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatóinak egy csoportja kereste fel szerdán a hódmezővásárhelyi Emlékpontot.

A szakkollégium hallgatói az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának jogász és politológia szakos hallgatói lehetnek, s a szakkollégium az elmélyültebb kutatómunka lehetőségét biztosítja tagjainak kurzusain.

A tizennégy fős csoport Fraczell Richárdnak, a Bibó István Szakkollégium oktatójának vezetésével érkezett Hódmezővásárhelyre a Magyarország alkotmányos intézményei című szakkollégiumi kurzus keretében.

A csoportot előbb Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője fogadta a vásárhelyi városházán, majd az Emlékpontban tettek látogatást a szakkollégisták. Ennek során Miklós Péter történész, az közgyűjtemény vezetője vezette végig a hallgatókat az Emlékpont állandó kiállításán, valamint a munkásőrség hódmezővásárhelyi történetét bemutató időszaki tárlatán.

A tárlatvezetést követően a hallgatókat vezető Fraczell Richárd fontosnak tartotta kiemelni, hogy az Emlékpontban tett látogatás tágította a hallgatók látókörét, hiszen megismerhették, hogy nemcsak országos, de helyi szinten is milyen súlyos következményekkel járt az államszocialista rendszer több évtizedig tartó erőszakos fenntartása.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 13:46, szerda | Helyi

Október 25-től Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz

Október 25-től Észak-Magyarországot, továbbá az Észak-Alföldet érintő utasbarát és sűrűbb menetrendet vezet be a MÁV-START.

2020. Október 20. 15:35, kedd | Helyi

Október 23-án és a hosszú hétvégén változik a menetrend

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a közlekedési rend.

2020. Október 20. 13:39, kedd | Helyi

Tornyai újraértékelése

Háromszáz oldalas kiadványt jelentetett meg névadójáról a vásárhelyi múzeum

2020. Október 20. 13:25, kedd | Helyi

VálóTársas: interaktív párkapcsolati színházi est Szegeden

Humor és a rögtönzések segítségével, színházi formában mutat be helyzeteket a hétköznapok párkapcsolati darálójából a VálóTársas című est.