Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Április 26. 16:46, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

90 százalékos tanulói kedvezmény az OperaKalandra

90 százalékos tanulói kedvezmény az OperaKalandra

90 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START az OperaKaland programra utazó, oktatási intézményben tanuló csoportoknak.

A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető Budapestre.

Az előadássorozat május 2-6., 9-13., továbbá szeptember 25-30., október 1-2. és október 8-13. között látogatható a fővárosi Erkel Színházban.

A programot a Magyar Állami Operaház szervezi, a vasúti kedvezményt csak oktatási intézmény kérheti. Ehhez a MÁV-csoport honlapjáról letölthető „Bejelentés” című nyomtatványt szükséges kitölteni, amelyhez csatolni kell a meghatározott napra érvényes, az Erkel Színház által lebélyegzett és aláírt – postai vagy elektronikus úton megküldött – „Fogadónyilatkozatot” is.
A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama a Fogadónyilatkozaton megjelölt

napot megelőző napon kezdődik, a visszautazást pedig az előadást követő napon be kell fejezni. A menettérti kedvezmény bármely belföldi állomásról a fővárosi Nyugati, Keleti, Déli pályaudvarokra, illetve Kelenföld állomásra és a visszaútra érvényes.
Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor vehető igénybe, ha azt az előadás alkalmával a színházban lebélyegzik. Ennek elmulasztása esetén a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki az alkalmi menettérti jegyet és pótdíjat is felszámít.

A vasúttársaság kedvezménye kizárólag másodosztályú, belföldi utazásra szól. Az első osztályon való utazáshoz a teljes árú kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatok esetén pedig a pót- és helyjegyek díját külön meg kell fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.