Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Február 17. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző Tornyai János Múzeum és Közművelődé

86 forintos akció a Kondor kiállításon

86 forintos akció a Kondor kiállításon

A hétvégén kedvezményesen látogatható a Tornyai-múzeum kiállítása

Február 17-én lenne 86 éves Kondor Béla, a 20. század második felének egyik legjelentősebb képzőművésze, akinek mintegy 180 alkotásából a hónap végéig látható gyűjteményes kiállítás a Tornyai János Múzeumban. E hétvégén egységesen, 86 forintos áron tekinthetik meg az érdeklődők a nagyszabású tárlatot a hódmezővásárhelyi közgyűjteményben.

Pénteken 16 órától Fertőszögi Péter, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány vezetője, a Jelet hagyni kiállítás kurátora tart vezetést a Tornyai-múzeumban, ahol délután 5 órától kezdődően Kondor Béláról, az emberről, a művészről és az irodalmárról beszélgetnek az est meghívott vendégei.

A múzeum pénztárában február 17. és 19. között akciósan vásárolható meg a 2006. évi, a Kogart-házban megrendezett Kondor kiállítást bemutató DVD, illetve kedvezményesen juthatnak hozzá a művészetkedvelők a tavaly év végén megjelent, Kondor Béla megzenésített verseit és írásait tartalmazó CD-éhez. A Ne szólj, csak jóravalót! című lemezen Kondor költeményeit Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész szavalja, zongorán közreműködik Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.