Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. November 08. 17:39, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

82-re 84: újabb kettős Kosársuli-győzelem a Hódtóiban!

82-re 84: újabb kettős Kosársuli-győzelem a Hódtóiban!

Továbbra is bevehetetlen várnak bizonyul a vásárhelyi katlan az NB I/B Zöld csoportjában, és ezt immár a többségében az A-csoportos Paksban edződő fiatalokkal felálló bonyhádiak is tudják

– a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli ugyanis az idegenbeli vereségeket követően sikerrel mutatta be vadiúj mezét a Sportcsarnok közönségének!

Az elmúlt hetek sérülései, betegségei szerencsére már a múlté, ennek megfelelően esélyesként vártuk a tabellán jobban álló, eddig egy meccsel kevesebbet játszó tolnaiakat. A várakozások alapján intenzív mederben kezdődött a találkozó, Orgona és Szalai vezetésével a vendégek az első negyed közepéig vezettek, 8-14-nél, az 5. percben azonban Pavlovic tripláinak is köszönhetően nagyon megrázta magát a Kosársuli, és 10-0-s rohammal fordított, egyben ki sem adta többé a kezéből a vezetést. A 10-0-t követte egy újabb 10-0 az első tíz perc végén, Bálint és Varga Ákos rázta meg a „kosárfát”, és végül 28-19-cel zárult a játékrész.

A stabil különbség állandósult a második negyed során is, egészen addig, amíg Bodócsi el nem kapott egy egészen extra szériát a 14. és a 17. perc között tíz pontot szórt, valamint kiosztott egy asszisztot is. Az előny először súrolta a tizenöt pontot, majd el is érte azt (Varga Ákos kosarainál, 49-34-nél, valamint 51-36-nál is), és hiába kért időt a Bonyhád, a félidőre nagyon stabil, 51-38-as vásárhelyi vezetéssel vonultak a csapatok.

A szünetet - és a szünetben első ízben megrendezett dobóversenyt - követően Burko, majd Szalai percei következtek. Érezhetően szorosabbá fogták a védekezést a bonyhádiak, a Kosársulinál pedig becsúszott ebből fakadóan egy-két hiba, ennek köszönhetően pedig egy 7-0-s periódussal felzárkóztak hat pontra a vendégek a harmadik negyed közepére (60-54). A negyed vége azonban ismét a miénk volt egy 6-0-val, ami a létező legjobbkor nyújtott biztos és megnyugtató előnyt a hajrára nézve (66-54).

A záró játékrész feléig úgy tűnt, nem lesz ennél szorosabb a vége, ám a Bonyhád nem adta fel, és előbb ismét belátható közelségbe, hét pontra kerültek, majd Varga Zalán triplája és Pavlovic közelije után, mínusz tizenkettőnél, valamint két perccel a vége előtt, mínusz tizenháromnál hiába tűnt úgy számukra, hogy oda a meccs, Baki triplájával megkezdték a felzárkózást. 82-69-ről egy perc alatt visszajöttek 82-79-re, ám az utolsó szó Varga Ákosé és Pavlovicé volt: előbbi zseniális gólpasszt osztott ki utóbbinak, aki köszönte szépen, behelyezte a gyűrűbe a ziccert, és minden kérdést lezárt. A vége 84-79-es siker, ami által a tabellán jelenleg kilencedik Kosársulinak megvan a harmadik győzelme a szezonban – ki kell emelni azt, hogy a hazai kezdőötös egyaránt két számjegyű szerzett ponttal zárta a meccset, Burko és Pavlovic pedig dupla-duplát ért el.

NB I/B Zöld csoport, 7. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Atomerőmű KSE Bonyhád 84-79 (28-19, 23-19, 15-16, 18-25)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Menyhárt, Gaál, Németh

Kosársuli: Pavlovic 19/9, Varga Z. 11/3, Bodócsi 10/6, Varga Á. 15/6, Burko 14
Cserék: Bálint 9/3, Vejinovic 4, Kovacevic 2, Borbáth –
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Bonyhád: Frank 10/6, Pajor 10/6, Szalai 23/9, Orgona 11/3, Csizmadia 4
Cserék: Baki 14/6, Arnold 4, Tömösváry 3, Heimann –
Vezetőedző: Morgen Frigyes

Szablics Péter értékelése: „Hál' Istennek győzelemmel zárult a találkozó. Igazi csapatmunka folyt a pályán, mindig volt valaki, aki hátára vette a csapatot és egy-egy nagyon fontos kosárral átlendített minket a mélypontokon. Öt játékosunk is tíz pont fölött dobott, tehát a pontok is nagyon szépen megoszlottak. A Bonyhád a második félidőre felszívta magát védekezésben, ami miatt kicsit visszaesett a támadóhatékonyságunk, de meg tudtuk tartani az előnyünket és győzelem lett a vége.”

U20-as csapatunk 10-0-val kezdett, és már az első félidőben eldöntötte az érdemi dolgokat, hisz 50-21 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben tovább nőtt a különbség, így az utolsó tíz perc során egy 0-17-es széria is belefért – a vége 82-69, Borbáth és Bősz 18-18 pontig, Megyesi pedig dupla-dupláig jutott. A csapat zsinórban négy sikernél tart, és már hatodik a tabellán.

Folytatás november 12-én, pénteken a Tiszaújváros otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható