Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 18. 14:18, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni vasúton a Kiskun Expóra

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni vasúton a Kiskun Expóra

Augusztus 19. és 22. között rendezik Kiskunfélegyházán a Félegyházi Napok részeként a Kiskun Expót, amire a MÁV-START vagy GYSEV vonattal érkezők 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt vehetnek igénybe.

Az Expó helyszínén, a Tourinform standjánál a kedvezményes menetjegyet visszautazásra érvényesíteni kell. A kiskunfélegyházi vasútállomáson, augusztus 20-22-ig naponta a vasúttársaság érdekes programokkal várja a látogatókat.

A MÁV augusztus 20-ától 22-éig számos programmal készül a látogatók részére, melyek naponta 10:00 és 12:00, valamint 15:00 és 19:00 között lesznek elérhetők:

Az érdeklődők megismerhetik a vasútállomás utazóközönség elől elzárt részeit: ismeretterjesztő vezetéssel a rendelkező forgalmi iroda, a központi forgalomirányító rendszer (KÖFI) és az állomásépület is megtekinthető lesz. Az INNO-MÁV versenyen döntőbe jutott terepasztal elérhetővé válik a nagyközönség számára, mely igazán izgalmas szórakozást nyújt a gyerekek és a felnőttek számára is. A távközlés világából telefonkészülékeket, optikai kábelmérőt, szálhegesztőt, nyomvonal kereső műszereket is meg lehet ismerni, melyek kipróbálására is lehetőség lesz.

Egy Lencse típusú univerzális darus járműszerelvény (UFDJ) is megtekinthető lesz, ami vontatásra, valamint a vasúti pályát karbantartó személyzet és anyagok szállítására egyaránt használható. A felsővezetékes szakma is bemutatja ritkán látható A-147 és OTW100K típusú járműveit. A kiállított gépek vezetőállását testközelből tekinthetik meg a kíváncsiskodók.

A vasút szakemberei pályaorientációval népszerűsítik a vasutas dolgozók, például pénztárosok, kocsivizsgálók stb. munkáját. Az érdeklődőknek lehetősége lesz szimulációs berendezések kipróbálására is. A látogatók keretes emléklapot kapnak – vörös tányérsapkában, sisakban. Az esemény érdekes színfoltja lesz a Vasúttörténeti Alapítvány kiállítása az állomás várótermében.

A MÁV-START a tervek szerint BZ motorvonat, Uzsgyi motorvonat, Szöcske (V46-os) villanymozdony és Szergej (M62-es) dízelmozdony kiállításával készül Kiskunfélegyháza vasútállomáson

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.