Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 30. 09:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

452 millióval csöngetett Obama ajtaján az igazi Vasember

452 millióval csöngetett Obama ajtaján az igazi Vasember

A Tesla sikertörténete még csak most kezdődik, hiszen az ingyenes autózást vizionáló Elon Musk cége tízéves fennállása óta az elmúlt negyedévi beszámolóban először mutathatott ki nyereséget. Az igazi Vasember elektromos limuzinját ugyanis gyermekbetegségei ellenére is viszik, mint a cukrot, így a fiatal vállalkozó 451,8 millió dollárt fizetett vissza az Egyesült Államok kormányának.

Pedig a 2007-ben igényelt és 2010-ben folyósított 465 millió dolláros hitel futamidejéből még kilenc év lett volna hátra, csak éppen a géniusz üzletember érthető módon szerette volna elkerülni a további kamatokkal folytatott küzdelmet. A stratéga ezért a múlt héten egy egymilliárd dolláros részvénycsomag piacra dobásával újított – sikerrel.

A történet persze igencsak tanulságos, hiszen néhány éve a Tesla még olyannyira a reménytelennek ítélt vállalkozások körét gyarapította, hogy támogatása még a Romney kontra Obama kampány idején is nyilvános vita tárgyát képezte. Végül az energiaügyi minisztérium a Tesla számára kedvező döntést hozott, így aztán erős mankóra támaszkodhatott az elektromos autók gyártásában egyedüliként sikervárományosnak számító cég. Az ügy kapcsán érdekesség, hogy a részvényesek körét 4,3 százalékos tulajdonrésszel a Daimler is gazdagította, azonban a németek befolyása az újabb részvények kibocsátásával megcsappanhatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk