Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2019. Október 17. 10:06, csütörtök | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

„Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

 „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Rekordszámú kiállítóval és tematikus napokkal készül a huszadik Pályaválasztási vásárra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Idén a rendezvény új helyszínen, a Szent-Györgyi Albert Agórában lesz, ahol 83 kiállító várja – egyetemek, középiskolák, képzőintézmények – a döntés előtt álló, végzős fiatalokat. A három nap alatt három különböző célcsoportra koncentrálnak a szervezők: október 17-én a középiskolásokat, 18-án az általános iskolásokat, 19-én, szombaton pedig a családokat fogadják szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással.

A résztvevők egy helyen és egy időben kapnak bőséges információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről és egyénre szabott segítséget a szakemberektől - mindezt érdekes, lendületes, emberközeli formában. A három nap alatt bemutatkoznak a vendéglátás, élelmiszeripar, építőipar, informatika, rendvédelem, környezetvédelem, mezőgazdaság, vasúti közlekedés területéről megjelent iskolák.

A programsorozatot október 17-én, 10 órakor dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntője nyitja meg, ezt követően, 10:30-kor egy sajtótájékoztató lesz a második emeleti Szemináriumteremben, amelynek keretében a szervezők állnak az újságírók rendelkezésére:

  • dr. Juhász Tünde kormánymegbízott,
  • Budai László, a CSMKH Foglalkoztatási Főosztályvezetője,
  • Kőkuti Attila, a CSMKIK alelnöke, a Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke


A korábbi évekről készített összeállítást a 360 Ifjúsági magazinműsor és a D2 Ifjúsági Központ:
https://youtu.be/RcfxiXxcGSY

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 02. 16:37, hétfő | Helyi

Több mint harmincezren utaztak eddig Kajla jeggyel a MÁV-Volán-csoport járatain

Az idei már a harmadik nyár, hogy útjára indult a „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű turisztikai program, amellyel az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel az ország természeti és kulturális értékeit.

2021. Augusztus 02. 15:55, hétfő | Helyi

A bolygó kizsigerelése tovább folytatódik

Épületeink szigetelésével megmenthetjük unokáink örökségét

2021. Augusztus 02. 15:53, hétfő | Helyi

Egy éves a START Európa ajánlatcsalád

Egy évvel ezelőtt, 2020. július 1-jén kezdődött meg a nagy sikerű START Ausztria nemzetközi vonatjegyek értékesítése a nemzetközi pénztárak mellett a MÁV applikációban.

2021. Augusztus 02. 10:02, hétfő | Helyi

Kerékpárbarát szolgáltatásaival Európa élvonalában a MÁV-START

A MÁV-START a 4. helyezést érte el az Európai Kerékpáros Szövetség (European Cyclist Federation) 2020-as, egész Európát átfogó vizsgálata során, amely a 2021-es „a Vasút Európai Éve” programhoz kapcsolódóan készült.