Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2019. Október 17. 10:06, csütörtök | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

„Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

 „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Rekordszámú kiállítóval és tematikus napokkal készül a huszadik Pályaválasztási vásárra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Idén a rendezvény új helyszínen, a Szent-Györgyi Albert Agórában lesz, ahol 83 kiállító várja – egyetemek, középiskolák, képzőintézmények – a döntés előtt álló, végzős fiatalokat. A három nap alatt három különböző célcsoportra koncentrálnak a szervezők: október 17-én a középiskolásokat, 18-án az általános iskolásokat, 19-én, szombaton pedig a családokat fogadják szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással.

A résztvevők egy helyen és egy időben kapnak bőséges információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről és egyénre szabott segítséget a szakemberektől - mindezt érdekes, lendületes, emberközeli formában. A három nap alatt bemutatkoznak a vendéglátás, élelmiszeripar, építőipar, informatika, rendvédelem, környezetvédelem, mezőgazdaság, vasúti közlekedés területéről megjelent iskolák.

A programsorozatot október 17-én, 10 órakor dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntője nyitja meg, ezt követően, 10:30-kor egy sajtótájékoztató lesz a második emeleti Szemináriumteremben, amelynek keretében a szervezők állnak az újságírók rendelkezésére:

  • dr. Juhász Tünde kormánymegbízott,
  • Budai László, a CSMKH Foglalkoztatási Főosztályvezetője,
  • Kőkuti Attila, a CSMKIK alelnöke, a Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke


A korábbi évekről készített összeállítást a 360 Ifjúsági magazinműsor és a D2 Ifjúsági Központ:
https://youtu.be/RcfxiXxcGSY

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 01. 14:04, szerda | Helyi

Nemzetközi növekedés a Codecool programozóiskolánál az új londoni marketingvezető igazolásával

Londonban élő szabadúszó marketingszakértő, Ferenczy Anna vette át a Codecool programozóiskola marketing csapatának irányítását 2020 márciusától.

2020. Június 30. 17:53, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Június 30. 17:50, kedd | Helyi

Sajtótájékoztatót tartottak a határátkelők nyári forgalmáról Röszkén

Az elmúlt évek nyári idegenforgalmi szezonjának tapasztalatai alapján, idén ismét jelentős mértékű határforgalom várható Csongrád-Csanád megye határátkelőhelyein

2020. Június 30. 17:46, kedd | Helyi

Tragédiát előztek meg a rendőrök

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök súlyos balesetet előztek meg azzal, hogy egy szabálytalanul közlekedő járművezetőt szűrtek ki a forgalomból az M5-ös autópályán.