Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 11. 10:29, kedd | Helyi
Forrás: Máté Gergő

2. U-Chong Nemzetközi Taekwondo Szeminárium

2. U-Chong Nemzetközi Taekwondo Szeminárium

Barátság Taekwondo

Nem maradt edzőruha szárazon a 2. U-Chong Nemzetközi Teakwondo Szemináriumon. Több mint száz résztvevővel, kilenc egyesületből, az óvodás korosztálytól a felnőttekig, mindenki hatalmas koncentrációval figyelte a három mester, Jae Hee Chang , 8. Dan, Yoonsik Park, 6. Dan és Jeong Eun Lee, 4. Dan mozdulatait, utasításait. A bázistechnikáktól, a küzdelmen át egészen a zenés formagyakorlatokig a taekwondo minden elemét igyekeztek belezsúfolni a két napos programba.

A tavalyi év sikere után, a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE idén ismét megszervezte az U-Chong Nemzetközi Teakwondo Szemináriumot, melyre Békéscsabáról, Budapestről, Egerből, Pécsről és Szegedről összesen kilenc egyesület érkezett több mint száz taekwondo sportolóval, hogy az őshaza mesteritől tanulhassanak.

Az élményekben gazdag, vidámságban eltöltött napok kicsiknek és nagyoknak, övfokozattól függetlenül maradandó, kedves emlékeket hagytak. Chang mesterék által vezetett hétvége elmélyítette a már igen stabil alapokon nyugvó sportbarátságot. A koreai mesterek teljesen más megvilágításba helyezték a taekwondo-t.

Végtelen türelemmel, kedvességgel, szeretettel, alázattal, teljes odaadással ismertették a résztvevőkkel a cseppet sem egyszerű feladatokat. A nagy precizitással levezényelt edzéseket a megszokott és elvárt fegyelmen kívül a folyamatos mókázás és a káprázatos bemutatók jellemezték.

Jae Hee Chang mester nagyon büszke arra, hogy a tavalyi évhez képest látványos fejlődés ment végbe a magyar sportolók teljesítményében. „Precízebbek, pontosabbak a mozdulatok, és aminek kifejezetten örülök, hogy kivétel nélkül minden tanítványon láttam, hogy szívvel – lélekkel űzi ezt a sportot. Minden végrehajtott technikán észrevehető volt, hogy nem csupán koordinált mozgássorról van szó, hanem fejben és lélekben is mindenki a taekwondo – ra koncentrál.”

Sándor Zoltán Universum SE sportolója a mesterek zenés bázisgyakorlatát emelte ki a két nap eseménysorozatából. „Többször vettem már részt ilyen gyakorlatokon, remek zenét hoztak és remekül összerakták a gyakorlatot.”

„Hű a nevéhez a szeminárium, hiszen nagyon jó, barátságos, családias volt a hangulat. Nagyon tetszett a küzdelmek bemutatására és gyakorlására szolgáló edzésrész.” – összegezte Schautek Gyula, a Too Kyun SKE mestere.

Németh Attila a Sárga Tenger Taekwondo Klub, vezetőedzője a formagyakorlatokat emelte ki. „Hasonlóan jó élményekkel gazdagodtunk, mint a tavalyi évben is. Nekünk a zenés formagyakorlatok tették igazán vonzóvá a szemináriumot, hiszen a mi klubunk kimondottan erre a technikára „szakosodott”, mindig tanulunk új dolgokat.”

Az UTE Taekwondo-tól, Breznai Ágnes az extrém taekwondo alapjait bemutató edzést kedvelte a legjobban. ”Nem csak én, hanem a gyerekek is nagyon élvezték, hogy a mesterektől tanulhattak. Nagyon közvetlenek és segítőkészek Chang mesterék. Személy szerint az extrém taekwondo alapjait gyakoroló edzést élveztem a legjobban.”

Az első nap végén a mesterek megismerkedhettek a taekbo-val is. Levezetés gyanánt egy órás „zenés taekwondo” zárta a napot, Máté Zsolt edző vezetésével. Chang mesternek kimondottan tetszett, hogy a taekwondo – ban szerzett „merevséget” a zene ritmusával egy kicsit elengedhetik a sportolók.

Máté Zsolt, edzőnek hatalmas meglepetést szerzett Chang mester, amikor meghívta a tavaszi nemzetközi U-Chong Szemináriumra, Németországba, hogy a résztvevő sportolóknak – több száz taekwondos a világ minden tájáról – tartson egy taekbo órát. A Máté Taekwondo és Hapkido KHSE mestere örömmel tesz eleget a meghívásnak, hiszen ő lesz a szeminárium meglepetés vendége.

http://www.matetaekwondo.hu/2016/10/09/2-u-chong-nemzetkozi-taekwondo-szeminarium-2/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.