Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Május 10. 16:16, szerda | Helyi

153 millió forint a könnyűzenére

153 millió forint a könnyűzenére

Az NKA Cseh Tamás Program első 2017-es pályázatainak eredményei
Három pályázat, száznál több pályázó, 162 millió forintos támogatás

A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Program idei első három pályázatát fővárosi klubok támogatására, online és nyomtatott zenei magazinoknak, blogoknak és külföldi fellépésekre hirdették meg.

Most kikerültek a nyertesek a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára: 26 fővárosi könnyűzenei helyszín, 24 újság és online médium, illetve száznál több zenekar kapott támogatást, összesen 153 millió forint értékben.

Az idei első pályázatok beadási határideje január 26-án volt. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma április 6-án döntött a pályázatokról.
A három pályázatot a fővárosi klubok, könnyűzenei koncerthelyszínek támogatására, online és nyomtatott könnyűzenei sajtótermékek megjelentetésére, illetve magyar zenekarok külföldi koncertjeire írták ki.
A három kiírásra összesen 282 pályázat érkezett, 480 millió forintos támogatási igénnyel.

Az ideiglenes kollégium (tagjai: Bajnai Zsolt, Tóth Tibor, Dósa Richárd és Horváth Gergely) 153 millió forintot ítélt meg, 26 fővárosi klub, 24 médium és száznál több zenekar támogatására.

Az összes nyertes teljes listája megtalálható a Nemzeti Kulturális Alap honlapján, ezen a linken. Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője elmondta, hogy összesen 153 millió forintot osztottak szét a három pályázatra. Ennél természetesen jóval nagyobb összegre érkeztek pályázatok, így nagyon alaposan kellett mérlegelni. Összesen 282 pályázat érkezett, közel 500 millió forintra.

A legjobb a helyzet talán a print és online médiumoknál volt, ahol 28 pályázat érkezett, több mint 53 millió forintos igénnyel. Ezek közül 24 kapott támogatást összesen 21,5 millió forint értékben. A legnagyobb összegeket (1,2-1,5 millió forint között) a Lángoló Gitárok, a Recorder, a RCKSTR magazin és a Fülesbagoly blog kapta.

Harmincöt fővárosi klub pályázott, az igényelt támogatás meghaladta a 60 millió forintot. Végül 26 pályázatot támogatott a kollégium, összesen 32 695 ezer forinttal. A nyertesek közül említésre méltó a Kuplung, a Kobuci, a Budapest Park, az A38 Hajó és a FÉSZEK két-kétmilliós támogatása.
Hatalmas volt az érdeklődés a nemzetközi fellépések megvalósítására kiírt pályázaton. Erre 219 jelentkezés érkezett, közel 360 millió forintos értékben. Végül 126 zenekar több száz koncertjét támogatta a kollégium, összesen százmillió forinttal.

"Sajnálom, hogy sok olyan pályázatról kell döntenünk, amelyek az év első felében lényegében megvalósultak, hiszen 2017-ben létrejövő koncertekkel, turnékkal lehetett jelentkezni. Azért remélem, hogy az utólagos támogatás is segíteni fog azoknak, akik egyrészt komolyan gondolják a nemzetközi jelenlétet, másrészt már újabb fellépésekre is készülnek" – mondta korábban Bajnai.

A pályázók értesítése folyamatban van, és hamarosan a szerződéskötésre is sor kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a