Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Május 22. 10:36, kedd | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

13. helyen zárt a Kosársuli

13. helyen zárt a Kosársuli

Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli.

A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette a bajnokságban. A kék-sárgák tehát két győztes mérkőzéssel zárták az egyébként nem túl fényes 2017-18-as idényt, így a következő évadot az NBI B Zöld Csoportjában kezdhetik meg.

Múlt szombathoz hasonlóan ezúttal is ragyogóan kezdett a Kosársuli. A hazaiak sokáig tapadtak ellenfeleikre, de a negyed végén csak kapkodták a fejüket, nem sikerült magukra találniuk, így rögtön 9 pontos hátrányba kerültek. A játékrész végén Béres és Varga villant meg, nehéz helyzetbe hozva ezzel riválisaikat.
A következő 10 perc viszont már a Győré volt. Leginkább Puszta volt foghatatlan, aki az egész meccsen 30 pontot hintett. A másik oldalon a Vas-Béres-Szabó trió nyújtott a megszokottnál combosabb produkciót. Nem csak nekik ment jól, hiszen társaik is elég pontosan tüzeltek: az egész meccsen 50 százalék fölött dobott a Vásárhely. A nagyszünetre mindezek ellenére a dunántúliak feljebb zárkóztak. (48-52)

A harmadik periódusban fej-fej mellett haladtak a gárdák, így az utolsó felvonásra maradt a döntés. Ebben a szakaszban a Kosársulinak állt a mérkőzés, az előnyt egy percre ugyan kiengedték a kezükből Czuprák László fiai, ám ekkor beindult a már korábban említett vendégtrió, és behúzták a győzelmet, ami a bajnokság 13. helyének megszerzéséhez épp elegendő volt.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Vásárhelyi Kosársuli 84-96 (22-31, 26-21, 18-19, 18-25)

NBI B csoport, rájátszás a 13. helyért, vezette: Szalai Zsolt, Magyari Tibor és Földesi Ádám.

Győr, Széchenyi István Egyetemi Csarnok, 170 néző.
Győr: PUSZTA 30/6, Gáll 3/3, Nagy 5, Domsitz 10, NÁRAI 14/3.
Csere: Mándity -, Varga -, Csaba 6, Geiger 11, Horváth -, Kámán 5.
Edző: Csaplár-Nagy Ervin

Kosársuli: SZABÓ 21/12, Bálint 5/3, BÉRES 19/3, VAS 21/9, Gajic 11/3.
Csere: KUN 9/9, Molnár 5/3, Horvát -, Varga 5/3
Edző: Czuprák László

Czuprák László: ”Felszabadult játékkal, végig vezetve tudtunk győzni, és megszerezni a 13. helyet. A csapatból mindenki jól játszott, aki lehetőséget kapott. Ráadásul most a dobásaink is igen csak pontosak voltak. A fiatalok sem okoztak csalódást, közülük például Kun Gergő a lehető legjobb pillanatokban dobott három triplát.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.