Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Február 13. 11:47, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

100 pont fölé jutott, ismét nyert a Kosársuli

100 pont fölé jutott, ismét nyert a Kosársuli

Továbbra is őrzi hazai veretlenségét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában:

Vuk Pavlovic együttese péntek este pontgazdag mérkőzésen múlta felül a Bonyhádot a Hódtói Sportcsarnokban, így már a negyedik helyen áll a tabellán.

Felemásan alakult az U20-as meccs: a vásárhelyiek ugyan végletekig kiélezett meccsen bravúros, 72-71-es győzelmet arattak a listavezető bonyhádiak ellen, így közel kerültek a bajnoki első helyhez is, az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő Balogh megsérült, és a felnőttmeccset is ki kellett hagynia.

Vuk Pavlovic ezúttal a kezdőcsapatban számolt a 2006-os születésű, az előző fordulóban bemutatkozó Kruzslicz Alexnek, aki a második percben rögtön meg is szerezte első pontjait a Zöld csoportban. Ugyan a tabella utolsó előtti helyén álló, két hónapja nyeretlen Bonyhád egy fokkal jobban indított, a Kosársuli hamar megmutatta, miért őrzi egyedüli csapatként a hazai veretlenségét a bajnokságban: előbb Kelemen, majd Borbáth szórt triplát, a feljavuló támadójáték pedig a nyitónegyed második felére jobb védekezéssel is társult. A különbség így folyamatosan nőtt, Pinnyey és Kelemen hármasa után nem sokkal pedig a tíz pontot is átlépte.

A második negyedben igazi tűzijáték alakult ki a pályán, ami szép lassan triplapárbajjá fokozódott. Előbb a bonyhádiak Csizmadia és Géringer vezetésével hirtelen felzárkóztak, sőt, a 14. perc végén a vezetést is átvették (34-37), majd egy zsinórban hét triplát hozó periódus után (három itt, négy ott) újra a vásárhelyi csapat vette magához a kezdeményezést. Az egész meccsen remekül játszó Varga Ákos, Bálint, Kelemen, Borbáth négyes támadásban szintet váltott, 10-0-s rohamot produkált, így a nagyszünetre ismét tíz fölé növelte az előnyt (58-46 a félidőben).

A harmadik negyedben sem lassítottak a csapatok, sokszor rohanás jellemezte a meccset, gyors és intenzív támadásokkal. Varga Ákos és Pinnyey pontjai után már a húszat súrolta a különbség (65-46, 22. perc), majd Kékesi hármasaival bonyhádi percek következtek (67-56, 24. perc). Ebből a helyzetből Borbáth tudta kirángatni a Kosársulit, majd szerzett labdákkal és védőlepattanókkal kialakult az addigi legnagyobb vezetés is (Bálint büntetője után 82-62 a 29. percben).

A negyed végére viszont közelebb zárkózott a Bonyhád (85-72), majd hirtelen tíz ponton belül kerültek (Kékesi triplája után 85-76 a 33. percben). A helyenként elkényelmesedő Kosársuli a hajrát megelőzően, a 35. percben fújt ébresztőt: Bálint és Varga Ákos kosaraival jött egy 7-0-s széria, majd ugyan Pupp igyekezett ismét közelebb hozni a vendégeket, Bálint játékára nem volt ellenszerük. A vége pontgazdag, 102-92-es Kosársuli-siker: a csapat először lépte át a 100 pontot a szezonban, győzelmével pedig nemhogy pozitív mérlegbe fordult (9-8), hanem már a negyedik helyet foglalja el a tabellán. A meccs legeredményesebbje a 27 pontig, 12 lepattanóig és 7 asszisztig jutó Varga Ákos lett.

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Atomerőmű KSE Bonyhád 102-92 (27-16, 31-30, 27-26, 17-20)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Kovács, Borgula, Farkas

Kosársuli: Varga Á. 27/9, Borbáth 14/9, Kruzslicz 2, Bálint 24/9, Kelemen 20/9
Cserék: Pinnyey 7/3, Kass -, Karsai 3, Varga Z. 2, Knyur 3/3, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Bonyhád: Pupp 19/6, Heimann 10/6, Kékesi 14/12, Csizmadia 10, Baki 18
Cserék: Pavlik 5/3, Géringer 14/6, Tömösváry 2
Vezetőedző: Jan Pavlik

Vuk Pavlovic: "Fontos győzelmet arattunk, örülök, hogy továbbra is veretlenek vagyunk hazai pályán. A támadójátékunknak és a jó dobószázalékunknak köszönhetjük ezt a sikert, a védekezés nem volt az igazi, 92 pontot kaptunk, ez nagyon sok. Nem voltunk elég koncentráltak, sokszor fegyelmezetlenek voltunk, nem sikerült végrehajtani a védekezési szabályainkat, a védőlepattanókat nem úgy szedtük le, ahogy kellett volna, engedtük játszani a Bonyhádot. Teher nélkül játszottak, kevesen jöttek el, talán mi is azt gondoltuk, hogy feltett kezekkel fognak játszani és nem fognak küzdeni-hajtani, belőlünk ez egy kicsit stresszesebb játékot váltott ki. Talán jó, hogy ez a mérkőzés most jött el, tanulni kell ebből, ki fogjuk elemezni és bízom benne, hogy magabiztosabban tudjuk hozni az olyan meccseket, ahol ilyen jól támadunk. További sok sikert kívánok a Bonyhádnak!"

Jan Pavlík: "Természetesen gratulálok a Vásárhelynek, megérdemelten nyertek. Nálunk nagyon sok fiatal játszik, és ha engedjük egy ilyen lassan játszó csapatnak az ő játékukat, akkor valami baj van. Ezen kell dolgozni: a 16-17 éves fiatalok ne szokjanak meg lassú tempót, mert a jövőre nézve nem lesz jó nekik. Az ellenfélnek nagyon sokat segített a helyzetünk, hét emberrel tudtuk kezdeni a meccset, majd Tömösváry Máté is beállt, akinek privát élete van - az ilyenről azért kell beszélni, mert amit mutattunk itt, annak abszolút nincs értelme, hiszen a hétből hárman 25-30 percet játszottak az U20-as meccsen is. Edzünk, ahogy edzünk, de ezeken is kell gondolkoznunk. Egy-két szituáció miatt hasznos volt ez a meccs, de nagyjából nincs értelme így ezt csinálni, sokkal jobb lenne, ha teljes csapattal tudnánk edzeni és játszani. Még egyszer gratulálok a Vásárhelynek, nagy élmény volt látni, hogy mennyi gyerek kosarazott a pályán a nagyszünetben, példát lehetne venni róluk!"

Folytatás jövő pénteken, ismét hazai környezetben a Tiszaújváros ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: