Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Március 23. 10:19, hétfő | Helyi
Forrás: www.hodmezovasarhely.hu

Változások a vásárhelyi piac életében

 Változások a vásárhelyi piac életében

Mindent megteszünk azért Hódmezővásárhelyen, hogy a koronavírus-járvány ellenére minél később kelljen bezárni a piacot, de ehhez néhány óvintézkedésre van szükség.

További intézkedésig néhány módosítást vezetünk be, ezek a nyitvatartási időt és a kapuk nyitva tartását egyaránt érintik.

  • kedden 6-12 óráig
  • csütörtökön 12-15 óráig tart nyitva a piac.

Ezeken a napokon csak a Szent István tér felőli egyetlen bejáraton lehet bemenni, a Kutasi út felőli középső bejárat csak áruszállítás céljából vehető igénybe.

  • Pénteken, szombaton és vasárnap 6-12 óráig várják a vásárlókat, a Szent István tér felőli kapu és a vásárcsarnok felőli hátsó kapu lesz nyitva. Szombaton tehát nem a megszokott délutáni órákban lesz árusítás.

A stadion melletti szervizutat csak a pavilonokhoz történő áruszállítás céljából vehetik igénybe.

A szabályok betartását, a be- és kiléptetést a közterület-felügyelet és a HMSZ munkatársai, valamint a polgárőrök biztosítják.

Ha a piacon tartózkodó személyek száma eléri az 500 főt – a kormányrendelet értelmében kültéren ennyien tartózkodhatnak egyszerre, egy helyszínen – csak annyi vásárló léphet be, amennyi ki is lép. Ennek betartatása a helyi munkatársak felelőssége, mindenkit arra kérnek, legyenek türelemmel, ha várakozni kell. A létszám megítélése a közterület-felügyelők feladata lesz.

Fontos szem előtt tartani, hogy mindezek az új szabályok csak addig érvényesek, ameddig további intézkedésekre nem lesz szükség.

Mindenkit arra kérünk, hogy saját és mások egészségének védelme érdekében nagy körültekintéssel legyenek a piacon is. Tartsák be az előírásokat, ne csoportosuljanak, az árusok is a lehető legnagyobb távolságot tartsanak egymástól, mindenki használjon saját védőfelszerelést: gumikesztyűt, maszkot. A piacra, amennyiben megoldható, csak az menjen most, akinek valóban feltétlenül szükséges.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 10:49, hétfő | Helyi

Kitüntetést kapott dr. Szegény Judit járási hivatalvezető-helyettes

Juhász Tünde kormánymegbízott javaslatára Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több mint egy évtizedes közszolgálatban végzett munkájáért

2020. Április 06. 10:46, hétfő | Helyi

Táblás csokik ezreit állították harcba a Bohócdoktorok

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Bohócdoktorok a Szeretetcsoki program jóvoltából táblás csokik ezreit juttatták el egészségügyi intézményekben dolgozók számára.

2020. Április 06. 10:43, hétfő | Helyi

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft.

2020. Április 06. 10:37, hétfő | Helyi

Újabb felajánlások az SAP-tól:

kulcsrakész kríziskezelő felmérések a kormányzati és egészségügyi intézményeknek, vállalatoknak és egyetemeknek