Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Március 23. 10:19, hétfő | Helyi
Forrás: www.hodmezovasarhely.hu

Változások a vásárhelyi piac életében

 Változások a vásárhelyi piac életében

Mindent megteszünk azért Hódmezővásárhelyen, hogy a koronavírus-járvány ellenére minél később kelljen bezárni a piacot, de ehhez néhány óvintézkedésre van szükség.

További intézkedésig néhány módosítást vezetünk be, ezek a nyitvatartási időt és a kapuk nyitva tartását egyaránt érintik.

  • kedden 6-12 óráig
  • csütörtökön 12-15 óráig tart nyitva a piac.

Ezeken a napokon csak a Szent István tér felőli egyetlen bejáraton lehet bemenni, a Kutasi út felőli középső bejárat csak áruszállítás céljából vehető igénybe.

  • Pénteken, szombaton és vasárnap 6-12 óráig várják a vásárlókat, a Szent István tér felőli kapu és a vásárcsarnok felőli hátsó kapu lesz nyitva. Szombaton tehát nem a megszokott délutáni órákban lesz árusítás.

A stadion melletti szervizutat csak a pavilonokhoz történő áruszállítás céljából vehetik igénybe.

A szabályok betartását, a be- és kiléptetést a közterület-felügyelet és a HMSZ munkatársai, valamint a polgárőrök biztosítják.

Ha a piacon tartózkodó személyek száma eléri az 500 főt – a kormányrendelet értelmében kültéren ennyien tartózkodhatnak egyszerre, egy helyszínen – csak annyi vásárló léphet be, amennyi ki is lép. Ennek betartatása a helyi munkatársak felelőssége, mindenkit arra kérnek, legyenek türelemmel, ha várakozni kell. A létszám megítélése a közterület-felügyelők feladata lesz.

Fontos szem előtt tartani, hogy mindezek az új szabályok csak addig érvényesek, ameddig további intézkedésekre nem lesz szükség.

Mindenkit arra kérünk, hogy saját és mások egészségének védelme érdekében nagy körültekintéssel legyenek a piacon is. Tartsák be az előírásokat, ne csoportosuljanak, az árusok is a lehető legnagyobb távolságot tartsanak egymástól, mindenki használjon saját védőfelszerelést: gumikesztyűt, maszkot. A piacra, amennyiben megoldható, csak az menjen most, akinek valóban feltétlenül szükséges.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 15:15, kedd | Helyi

Olcsóbban lehet utazni hétfőtől több dunántúli viszonylaton

Hétfőtől több dunántúli vasútvonalon is új menetrend és tarifa lépett életbe.

2020. Szeptember 29. 11:04, kedd | Helyi

A közúti közlekedésben is fontos a környezetvédelem

Már huszonnegyedik alkalommal zajlott le 2020. szeptember 21-25. között a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció sorozat, amelyben az idei évben Szeged mellett Budapest, Debrecen és Győr is részt vett.

2020. Szeptember 28. 12:44, hétfő | Helyi

Az októberi hétvégéken is lehet utazni Dunakanyar Napijeggyel

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján november 1-jéig még lehet vásárolni Dunakanyar Napijegyet,

2020. Szeptember 28. 12:23, hétfő | Helyi

Szeptember 28-tól három KISS közlekedik a váci és a ceglédi vonalon

Szeptember 28-án áll forgalomba a harmadik KISS, így hétfőtől már két emeletes motorvonat jár majd a váci és egy a ceglédi vonalon.