Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 23. 10:19, hétfő | Helyi
Forrás: www.hodmezovasarhely.hu

Változások a vásárhelyi piac életében

 Változások a vásárhelyi piac életében

Mindent megteszünk azért Hódmezővásárhelyen, hogy a koronavírus-járvány ellenére minél később kelljen bezárni a piacot, de ehhez néhány óvintézkedésre van szükség.

További intézkedésig néhány módosítást vezetünk be, ezek a nyitvatartási időt és a kapuk nyitva tartását egyaránt érintik.

  • kedden 6-12 óráig
  • csütörtökön 12-15 óráig tart nyitva a piac.

Ezeken a napokon csak a Szent István tér felőli egyetlen bejáraton lehet bemenni, a Kutasi út felőli középső bejárat csak áruszállítás céljából vehető igénybe.

  • Pénteken, szombaton és vasárnap 6-12 óráig várják a vásárlókat, a Szent István tér felőli kapu és a vásárcsarnok felőli hátsó kapu lesz nyitva. Szombaton tehát nem a megszokott délutáni órákban lesz árusítás.

A stadion melletti szervizutat csak a pavilonokhoz történő áruszállítás céljából vehetik igénybe.

A szabályok betartását, a be- és kiléptetést a közterület-felügyelet és a HMSZ munkatársai, valamint a polgárőrök biztosítják.

Ha a piacon tartózkodó személyek száma eléri az 500 főt – a kormányrendelet értelmében kültéren ennyien tartózkodhatnak egyszerre, egy helyszínen – csak annyi vásárló léphet be, amennyi ki is lép. Ennek betartatása a helyi munkatársak felelőssége, mindenkit arra kérnek, legyenek türelemmel, ha várakozni kell. A létszám megítélése a közterület-felügyelők feladata lesz.

Fontos szem előtt tartani, hogy mindezek az új szabályok csak addig érvényesek, ameddig további intézkedésekre nem lesz szükség.

Mindenkit arra kérünk, hogy saját és mások egészségének védelme érdekében nagy körültekintéssel legyenek a piacon is. Tartsák be az előírásokat, ne csoportosuljanak, az árusok is a lehető legnagyobb távolságot tartsanak egymástól, mindenki használjon saját védőfelszerelést: gumikesztyűt, maszkot. A piacra, amennyiben megoldható, csak az menjen most, akinek valóban feltétlenül szükséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.