Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 07. 21:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetben a rablópáros

 Őrizetben a rablópáros

A szegedi rendőrök rövid időn belül elfogtak, majd őrizetbe vettek egy helybeli férfit és egy nőt, akik elvették ismerősük pénzét a városban.

A megalapozott gyanú szerint a 40 éves férfi és 24 éves nő 2020. május 5-én 10 óra körül ment be a sértett házába Szeged-Kiskundorozsmán. A páros pénzt követelt a férfitól, aki azt mondta, hogy nincs neki. A 40 éves gyanúsított ekkor megragadta a sértettet és a nyakánál fogva a falhoz nyomta, ezalatt a nő átkutatta a zsebeit és kivett hétezer forintot. Távozás közben a feltételezett elkövetők magukkal vitték a férfi kerékpárját és utazótáskáját is.

A rendőrök a bejelentéstől számított néhány órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható párost, akiket a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. Ellenük rablás bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozók a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A megtartott kutatás során az egyenruhások lefoglalták az eltulajdonított kerékpárt és utazótáskát, majd visszaadták azokat a tulajdonosnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak