Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2014. Április 16. 12:10, szerda | Helyi
Forrás: (MÁV-Start Zrt.)

Modern uniformisok a MÁV-nál – Száz vasutas teszteli az új egyenruhákat május közepéig.

 Modern uniformisok a MÁV-nál  – Száz vasutas teszteli az új egyenruhákat május közepéig.

A MÁV Csoport munkavállalói a tervek szerint új, szebb és kényelmesebb egyenruhákban szolgálják ki az utasokat a jövőben.

Jelenleg 100 önkéntes jegyvizsgáló, pénztáros és forgalmi szolgálattevő teszteli munka közben – Budapest, Nyíregyháza és Pécs térségében – az új uniformisokat, május közepéig. Tapasztalataik alapján alakítanak a ruhákon, és rendszeresítik azokat a vasútvállalatnál.

A szolgáltatásaiban folyamatosan megújuló MÁV Csoport arculati változásainak részeként a vasutas egyenruhákat korszerűbbekre tervezi cserélni a jövőben. Olyan új egyen- és formaruhát fejleszt és vezet be a MÁV csoportszinten, amely a mostaninál célszerűbb, egyúttal komfortosabb viseletet nyújt, valamint előnyösebb megjelenést biztosít a munkatársainak. Az új kollekció fejlesztésének sikerességét célozva – a gyakorlati tapasztalatszerzés érdekében – a vállalat próbahordással teszteli a ruhákat egy hónapon át. Már folyik az új uniformisok tesztelése, amire 50 MÁV-os és 50 MÁV-START-os dolgozó önkéntesen vállalkozott: jegyvizsgálók, pénztárosok, forgalmi szolgálattevők. Utasaink a május közepéig tartó tesztidőszakban Budapest, Pécs és Nyíregyháza térségében találkozhatnak az új egyenruhákat viselő kollégákkal. A tesztidőszak végén munkatársaink jelzik észrevételeiket, véleményüket, s azok alapján készül etalon kollekció, alakul ki a végleges arculat, szabásvonalak és méretválaszték. Majd a vasúttársaság közbeszerzési eljárás keretében keres gyártót.

A MÁV más egyen- és formaruházatot rendszeresített vállalatok – köztük a GYSEV – tapasztalatait felhasználva, azokat a vasúti üzemvitel jellegéhez igazítva indította el a ruházat megújítását, a szakszervezetekkel egyetértésben, velük folyamatosan egyeztetve. Az új ruhák alapanyaga korszerű, lélegző, emellett a viselés praktikusságára is tekintettel van. A próbahordás és viselés célja, hogy minden esetleges hiba, korrigálásra kerüljön, és a végleges ruhadarabok messzemenően megfeleljenek a munkavállalói igényeknek.

Az új egyen- és formaruházatra fokozatosan áll majd át a MÁV és a MÁV-START. Fontos szempont az is, hogy az új ruhaellátás ne jelentsen többletköltséget a jelenlegi öltözethez képest.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.