Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 02. 11:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

 Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

A hódmezővásárhelyi Emlékpontban 2017. november 7-én, kedden 17 órárakor kerül sor a Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen 1957-1989 című könyv bemutatójára.

A kötet Dr. Miklós Péter intézményvezető, a könyv szerkesztője és a szerzők, Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc, az Emlékpont történészei mutatják be.

A Munkásőrség történetét bemutató, országos kitekintésű művek közelmúltbeli megjelenése után, vidéken elsőként a hódmezővásárhelyi Emlékpont történészei dolgozták fel a helyi munkásőregység történetét. A Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc által jegyzett, kiterjedt levéltári kutatásokon alapuló kötet az 1956 őszén megalakult Csongrád Megyei Karhatalom és az 1957. március 17-én létrejött Szántó Kovács János Munkásőregység történetét, egészen a testület 1989-es feloszlatásáig követi nyomon.

Emellett a szerzők kiemelt figyelmet fordítottak a vásárhelyi munkásőregység személyi állományának feltérképezésére is, melynek eredményeképpen több mint ezer munkásőrt sikerült név szerint beazonosítaniuk. A könyvet az Emlékpont tulajdonában lévő, eddig még nem publikált képanyag teszi teljessé, melyben alapító tagokról készült portrék is helyet kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.