Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2017. November 02. 11:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

 Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

A hódmezővásárhelyi Emlékpontban 2017. november 7-én, kedden 17 órárakor kerül sor a Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen 1957-1989 című könyv bemutatójára.

A kötet Dr. Miklós Péter intézményvezető, a könyv szerkesztője és a szerzők, Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc, az Emlékpont történészei mutatják be.

A Munkásőrség történetét bemutató, országos kitekintésű művek közelmúltbeli megjelenése után, vidéken elsőként a hódmezővásárhelyi Emlékpont történészei dolgozták fel a helyi munkásőregység történetét. A Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc által jegyzett, kiterjedt levéltári kutatásokon alapuló kötet az 1956 őszén megalakult Csongrád Megyei Karhatalom és az 1957. március 17-én létrejött Szántó Kovács János Munkásőregység történetét, egészen a testület 1989-es feloszlatásáig követi nyomon.

Emellett a szerzők kiemelt figyelmet fordítottak a vásárhelyi munkásőregység személyi állományának feltérképezésére is, melynek eredményeképpen több mint ezer munkásőrt sikerült név szerint beazonosítaniuk. A könyvet az Emlékpont tulajdonában lévő, eddig még nem publikált képanyag teszi teljessé, melyben alapító tagokról készült portrék is helyet kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.