Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2017. November 02. 11:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

 Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

A hódmezővásárhelyi Emlékpontban 2017. november 7-én, kedden 17 órárakor kerül sor a Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen 1957-1989 című könyv bemutatójára.

A kötet Dr. Miklós Péter intézményvezető, a könyv szerkesztője és a szerzők, Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc, az Emlékpont történészei mutatják be.

A Munkásőrség történetét bemutató, országos kitekintésű művek közelmúltbeli megjelenése után, vidéken elsőként a hódmezővásárhelyi Emlékpont történészei dolgozták fel a helyi munkásőregység történetét. A Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc által jegyzett, kiterjedt levéltári kutatásokon alapuló kötet az 1956 őszén megalakult Csongrád Megyei Karhatalom és az 1957. március 17-én létrejött Szántó Kovács János Munkásőregység történetét, egészen a testület 1989-es feloszlatásáig követi nyomon.

Emellett a szerzők kiemelt figyelmet fordítottak a vásárhelyi munkásőregység személyi állományának feltérképezésére is, melynek eredményeképpen több mint ezer munkásőrt sikerült név szerint beazonosítaniuk. A könyvet az Emlékpont tulajdonában lévő, eddig még nem publikált képanyag teszi teljessé, melyben alapító tagokról készült portrék is helyet kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 11:48, péntek | Helyi

Moncsicsitől a kubai banánig

Ajándékkosárban a nyolcvanas évek

2019. December 06. 11:45, péntek | Helyi

Nemzetközi utakra is kész három új IC+

Július végére készült el a MÁV-START első húsz saját forrásból gyártott, új generációs InterCity-kocsija a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephelyen, augusztus óta pedig a további 70 kocsigyártása is folyamatosan zajlik.

2019. December 06. 11:42, péntek | Helyi

Minden adventi szombaton jár Budapestről Bécsbe az Advent gyorsvonat (EuroCity)

Az adventi vonatok még a december 7-i, 14-i és 21-i szombaton közlekednek oda-vissza úton Budapest és Bécs között étkezőkocsival, amiben szezonális finomságok is várják az utasokat.

2019. December 06. 11:39, péntek | Helyi

Munkanap-áthelyezés miatt két hétvégén is módosul a közlekedési rend a vasúton

A következő két hétvégén a munkanap-áthelyezések miatt változik a vonatok közlekedési rendje.