Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 04. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Idős nőt fosztottak ki, a rendőrök elfogták őket

 Idős nőt fosztottak ki, a rendőrök elfogták őket

A rendőrök csoportosan elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek két nőt és egy férfit, akik elvitték egy idős asszony pénzét Szegeden.

A megalapozott gyanú szerint az idős sértett 2020. április 30-án délelőtt éppen bevásárolni tartott, amikor a három személy megszólította. Beszélgetni kezdtek és a gyanúsítottak azt mondták a sértettnek, hogy láthatóan rossz egészségi állapotban van, de tudnak rajta segíteni. Emellett érdeklődtek a megtakarításairól is és elmondták, mielőtt a jelenlegi helyzetben a koronavírus miatt a bankok csődbe mennének, jobban tenné, ha kivenné a pénzét. Ehhez felajánlották a segítségüket, amit az asszony elfogadott. Egy pénzintézethez mentek, ahol a sértett felvette a megtakarításait. Ezután a feltételezett elkövetők bevásároltak neki és hazakísérték. Otthonában a sértettet az egyik nő szóval tartotta, amíg társai átkutatták az ingatlant. Csaknem kétmillió forintot vittek el az asszonytól.

A rendőrök a beszerzett információk alapján rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Velük szemben csoportosan elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozók kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, majd az illetékes bíróság 2020. május 4-én elrendelte letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak