Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2020. Október 13. 10:01, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

 Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Csongrád-Csanád megyében 71 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. október 12-én 0 óra és 24 óra között 9 esetben, összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül négyen albán, nyolcan-nyolcan afgán, szír és tunéziai, tízen líbiai, egy fő pedig algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hétfőn a járőrök Domaszék és Nagylak külterületén 23 illegális migránst fogtak el. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, majd átadják őket a román hatóságoknak.

A tegnapi nap folyamán a Nagylak közúti határátkelőhelyen egy kamionban 2 határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök. A belépésre jelentkező bolgár honosságú járművet és vezetőjét 2020. október 12-én 8 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a hatóságok. Ennek során a járműben két határsértőt találtak megbújva. A bolgár sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 3 esetben, összesen 7 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.