Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2020. Október 13. 10:01, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

 Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Csongrád-Csanád megyében 71 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. október 12-én 0 óra és 24 óra között 9 esetben, összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül négyen albán, nyolcan-nyolcan afgán, szír és tunéziai, tízen líbiai, egy fő pedig algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hétfőn a járőrök Domaszék és Nagylak külterületén 23 illegális migránst fogtak el. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, majd átadják őket a román hatóságoknak.

A tegnapi nap folyamán a Nagylak közúti határátkelőhelyen egy kamionban 2 határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök. A belépésre jelentkező bolgár honosságú járművet és vezetőjét 2020. október 12-én 8 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a hatóságok. Ennek során a járműben két határsértőt találtak megbújva. A bolgár sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 3 esetben, összesen 7 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 13:46, szerda | Helyi

Október 25-től Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz

Október 25-től Észak-Magyarországot, továbbá az Észak-Alföldet érintő utasbarát és sűrűbb menetrendet vezet be a MÁV-START.

2020. Október 20. 15:35, kedd | Helyi

Október 23-án és a hosszú hétvégén változik a menetrend

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a közlekedési rend.

2020. Október 20. 13:39, kedd | Helyi

Tornyai újraértékelése

Háromszáz oldalas kiadványt jelentetett meg névadójáról a vásárhelyi múzeum

2020. Október 20. 13:25, kedd | Helyi

VálóTársas: interaktív párkapcsolati színházi est Szegeden

Humor és a rögtönzések segítségével, színházi formában mutat be helyzeteket a hétköznapok párkapcsolati darálójából a VálóTársas című est.