Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 01. 15:51, szerda | Helyi
Forrás: Vas Mariann (tanítónő) és Seres Imre (igazgatóhelyettes)

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanárai és diákjai Aradon jártak.

 A Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanárai és diákjai Aradon jártak.

Március 27-én Kulturális sokféleség és a nevelés címmel rendezett interkulturális fesztivált és nemzetközi szimpóziumot az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola.

A Németh László Gimnázium, Általános Iskolát képviselő pedagógusok, Cseri Tamás települési képviselő és diákok utaztak Aradra, amelyhez a buszt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította.

A két oktatási intézmény 2012 márciusától egy magyar-román határon átnyúló programban működik együtt, 2013 nyarától eredményeinek fenntartása a feladatunk. A projekt elnevezése „Együtt a megismerés útján” mutatja, hogy a két intézmény elkötelezett egymás kultúrájának, hagyományainak megismerésében.

A fesztiválon magyar részről Cseri Tamás képviselő köszöntötte a vendégeket.

Az előadáson a Kankalin néptánccsoport és a kis kórus tagjai léptek színpadra. A diákok a délután során kézműves és sportfoglalkozáson, zumbán vettek részt.

A szimpóziumon 5 ország pedagógusai tartottak előadást. Azoknak a személyeknek, intézményeknek a tapasztalatait ismertették, akik aktívan, sikerrel vesznek részt a fiatalok nevelésében, a kulturális sokféleségből eredő értékrendjüknek a kialakításában. Iskolánkból Vas Mariann tanítónő a stresszmentes iskolakezdésről tartott előadást.

Minden látogatáskor közösen megemlékezünk a román forradalom magyar áldozatáról, Tóth Sándorról, aki 1989. december 23-án karitatív tevékenység közben vesztette életét. Ez alkalommal is megkoszorúztuk a Maros partján álló kopjafáját, és meglátogattuk a magyar történelmi emlékhelyeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.