Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Április 15. 12:50, szerda | Helyi sport
Forrás: Áncsán István Hódmezővásárhelyi LKC

A HLKC megszerezte itthon a pontokat

 A HLKC  megszerezte  itthon a pontokat

A Gyula elleni idegenbeli győzelemmel a tarsolyukban, egészséges önbizalommal készült csapatunk a megyei riválisa ellen az NBII Dél-Kelet csoport hétvégi fordulójában.

A makóiak tabellán elfoglalt helyezése nem tévesztett meg senkit, lehetett tudni, hogy kemény mérkőzésre számíthatunk.

Jól indult a mérkőzés, hiszen a kezdeti “tapogatózás” után a félidő derekára 3-4 gólos előnybe (8-5) került a HLKC, főként Németh jeleskedett a gólszerzésben. Kicsit hektikus volt a játék, mindkét csapat sok hibával játszott, a pontatlan támadás-befejezések miatt több lehetőség maradt kihasználatlanul a kapuk előtt. A huszadik perc környékén sikerült sebességet váltani, ennek köszönhetően hatgólos előnnyel vonult csapatunk a félidei pihenőre.

A második játékrészben folyamatos nyomás alatta tartották a makóiakat, így tovább tudták növelni az előnyt. Összeállt a védekezés és támadásban is hatékonyan dolgoztak, így a félidő derekára 10 gólosra dagadt az előny (25-15). Ekkor sokan azt hitték, hogy megvan a mérkőzés, ehhez képest rémálomszerű 15 perc következett: 12 perces gólcsend, kapkodás, folyamatos emberhátrány és széteső védekezés…Mindez a semmiből!

A kemény faultokkal színezett utolsó két percre összekapták az utolsó erőiket és koncentrációnkat, így egy gólt sikerült megőrizni az előnyt. Gyulán 10 gólról felálltak, most 10 gólról majdnem veszítettek…játszanak a tűzzel, reméljük nem fog megégetni egyszer! Győzelmünkkel pontszámban tartják a lépést a Orosháza és a Szarvas csapataival, a 23 pontos Békéscsaba mögött így csak a gólkülönbség dönt a 2., 3. és 4. helyezésekről. Ez a következő fordulóban valószínűleg változni fog, hiszen a végső sorrendet is befolyásoló rangadón a szarvasiakat fogadják a Balogh Imsi Sportarénában.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság
Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportcsarnok – 200 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Marosmenti NKSE 27-26 (15-9)
Jv: Paska Dániel, Vastag Sámuel Versenybíró: Daru Péter
HLKC: Kothencz – Hegyi 4, Tószegi, Németh 7, Szőke 4, Rozmann 5, Becsei 3, Cs: Balogh (k), Krumesz, Szabó 4, Sajtos, Kecskeméti, Miklós, Kandó Fürcht Edző: Gaál Adrienn MNKSE: Kozserán K. (k), Cseh (k), Dani (k), Nagy N., Szebehelyi 6, Kozserán B. 6, Molnár, Kürti, Práger, Sárkány 8, Szénási 4, Kádár 2, Nagy O., Juhász, Nagy F. Edző: Nagy János

Gaál Adrienn: “Nehéz mérkőzés volt, ezért nagyon örülök a győzelemnek! A második félidőben védekezésben picit leengedtünk, így a 10 gólos előnyünket sikerült lecsökkenteni. A Makó próbálta gyorsítani a játékot, mi pedig sajnos elkezdtünk kapkodni, pontatlanabbul játszani. Egy perccel a vége előtt 2 gólos előnyünk volt ott, már nem volt kérdés, hogy bezsebeljük a 2 pontot. Szerencsére a csapat -10-ről és +10-ről is nyerni tud!”

Junior mérkőzés:

NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság
Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Spcs. – 200 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Marosmenti NKSE 35-26 (21-14)
Jv: Paska Dániel, Vastag SámuelHLKC: Balogh (k), Bánfi (k), Földesi 7, kandó 5, Blaskovics 2, Szabó 5, Molnár, Sajtos 4, Molnár 2, Bálint, Becsei 1, Klemm 8, Mérai 1, Fürcht
Edző: Beslin Anikó MNKSE: Brakszatórisz (9), Botlik, Murvai 3, Kádár, Pintér 3, Wöller, Nagy F., Csák, Kiefer 6, Takács, Zombori 3, Lőrincz 2 Edző: Nagy János

Beslin Anikó edző: “Magabiztosan játszott a csapat, de sok hibával. Szerencsére ez ebbe a meccsbe “belefért”. Új felállásokban is tudtunk játszani, és a fiatalok is szépen helyt álltak,ez a jövőre nézve biztató.”

Ezen a héten a csapat szabadnapos, legközelebb április 25.-én lép pályára, a Balogh Imsi Sportcsarnokban, ahol a Szarvasi NKK csapatát fogadják.

2015.04.25., szombat – Balogh Imsi Sportaréna
NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság

  • 15.00 óra Hódmezővásárhelyi LKC – Szarvasi NKK junior mérkőzés
  • 17.00 óra Hódmezővásárhelyi LKC – Szarvasi NKK felnőtt mérkőzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.