Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 28. 07:18, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, mert ebben az időszakban, július utolsó és augusztus első hetében szoktak a legkevesebben vért adni.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy a nyári szabadságolások, a szezonális allergia és az elmúlt napokban tapasztalt kánikula miatt kisebb a véradói aktivitás. Máskor naponta átlagosan ezerötszázan adnak vért, ilyenkor húsz-harminc százalékkal kevesebben.

A Magyar Vöröskereszt ezért a nyár végéig több száz helyen, fesztiválokon, vízpartokon szervez véradást. A Művészetek Völgye fesztiválon augusztus 2-áig minden nap várják a segítőket, a vöröskereszt fővárosi, Arany János úti székházában pedig csütörtökönként lehet vért adni.

További helyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációval érhetőek el.

Hozzátették: 1800 véradót kell toborozniuk naponta ahhoz, hogy a szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.