Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 15. 10:14, péntek | Helyi
Forrás: Göbl Vilmos-sajtóreferens

Vásárhely új zongorájának napja

Vásárhely új zongorájának napja

Augusztus 19-én bárki megcsodálhatja, megérintheti és játszhat a különleges hangszeren.

Szent István Király Ünnepe alkalmából, augusztus 19-én nyílt napon tekinthetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők a széles körű társadalmi összefogásból vásárolt Steinway hangversenyzongorát Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Tornyai János Kulturális Városnegyed és benne a megújult Bessenyei Ferenc Művelődési Központ átadását követően összefogásra hívta a város polgárait és a kultúrát támogató vállalkozásokat, gazdasági társaságokat annak érdekében, hogy hozzájárulásukkal egy új, minden igényt kielégítő, világszínvonalú hangversenyzongorával válhasson teljessé a város kulturális életének megújulása. A széles körű összefogásnak köszönhetően Hódmezővásárhely városa a szakértők által is a világ egyik legjobb és legcsodálatosabb hangzású zongorájának tartott Steinway D-274-est vásárolhatta meg, mely június végén érkezett meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.

A zongora megérkezésétől kezdve a közösségi élet részévé is vált: a több hónapos hangolási folyamatot a város úgy szervezte meg, hogy a helyi zeneiskolás diákok, a zeneakadémia tehetségei kisebb hangversenyek, zenei táborok keretében kipróbálhassák a nem mindennapi hangszert. A behangoláshoz szükséges játék így kellemes perceket szerzett a hangszeren gyakorló diákoknak és az őket hallgató közönségnek is. A zongora természetesen nem maradhat ki a Szent István napi programsorozatból sem, amelynek részeként augusztus 19-e Vásárhely új zongorájának napja lesz. A keddi napon bárki megtekintheti és megérintheti a különleges hangszert; délelőtt leckét vehetnek a gyerekek a zeneiskola zongoratanárától, délután egy ismert zongoraművésszel játszhatnak négykezest vagy kelhetnek hangpárbajra a vállalkozó kedvűek Vásárhely új zongoráján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.