Városlista
2018. március 20, kedd - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Március 13. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten

Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten

A héten még megtekinthető a Pesti Vigadóban

Már csak vasárnapig látogatható a Kökénydombi Vénusztól a NASA-ig - Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara című kiállítás Budapesten, a Vigadó 6. emeletén. A nagyszabású tárlat átfogó képet nyújt a város hétezer évet felölelő agyagművességéről, a vásárhelyi fazekasságról, míg a kiállítási anyag fókuszában a 20-21. század iparművészete, azon belül is az elmúlt húsz esztendő kerámia szimpóziumai állnak.

Január végén nyílt a fővárosban a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány szervezésében az a közel kétszáz műalkotást felvonultató kiállítás, mely az őskortól napjainkig szemlélteti Hódmezővásárhely Európában is egyedülálló kerámiaművészeti gazdagságát. Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy–díjas keramikusművész, a kiállítás kurátora szerint Vásárhelyt bátran nevezhetjük a kontinens kerámia központjának kerámiahagyománya és a kortárs iparművészetben betöltött szerepe alapján.

A tárlat igen nagy népszerűségnek örvend a fővárosban, a Pesti Vigadó legfelső szintjén látható kiállítás különösen népszerű a külföldi vendégek körében. Az érdeklődőknek azonban igyekezniük kell, hiszen a kiállítás március 18-án, vasárnap látogatható utoljára (A Pesti Vigadó nemzeti ünnepünkön zárva tart.). A hosszú hétvégén Budapestre látogatók azonban nemcsak a „Paraszt Párizs” kerámiával, hanem a 20. század legjelentősebb vásárhelyi képzőművészeti alkotásaival is találkozhatnak a Duna-parton: a Vigadóban váltott jegyének felmutatásával 30%-os kedvezményre jogosultak a Várkert Bazár Vásárhelyi Művészélet 1900 - 1990 című tárlatára!

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 20. 13:52, kedd | Helyi

Dezső Sándor Imréné Jolika nénit 90. születésnapján köszöntötték az önkormányzat dolgozói

Dezső Sándor Imréné (szül: Kakuja Jolán) a napokban ünnepelte 90. születésnapját. Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai köszöntötték.

2018. Március 20. 11:15, kedd | Helyi

Mátyáshalomtól a Tudás kertjéig

Gál József könyvbemutatója az Emlékpontban

2018. Március 19. 15:30, hétfő | Helyi

Mátrix a csomagolási hulladék csökkentéséért

A túlvásárlás durva világát éljük. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csíny.

2018. Március 19. 15:27, hétfő | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.