Városlista
2018. december 15, szombat - Valér

Hírek

2018. Március 13. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten

Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten

A héten még megtekinthető a Pesti Vigadóban

Már csak vasárnapig látogatható a Kökénydombi Vénusztól a NASA-ig - Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara című kiállítás Budapesten, a Vigadó 6. emeletén. A nagyszabású tárlat átfogó képet nyújt a város hétezer évet felölelő agyagművességéről, a vásárhelyi fazekasságról, míg a kiállítási anyag fókuszában a 20-21. század iparművészete, azon belül is az elmúlt húsz esztendő kerámia szimpóziumai állnak.

Január végén nyílt a fővárosban a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány szervezésében az a közel kétszáz műalkotást felvonultató kiállítás, mely az őskortól napjainkig szemlélteti Hódmezővásárhely Európában is egyedülálló kerámiaművészeti gazdagságát. Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy–díjas keramikusművész, a kiállítás kurátora szerint Vásárhelyt bátran nevezhetjük a kontinens kerámia központjának kerámiahagyománya és a kortárs iparművészetben betöltött szerepe alapján.

A tárlat igen nagy népszerűségnek örvend a fővárosban, a Pesti Vigadó legfelső szintjén látható kiállítás különösen népszerű a külföldi vendégek körében. Az érdeklődőknek azonban igyekezniük kell, hiszen a kiállítás március 18-án, vasárnap látogatható utoljára (A Pesti Vigadó nemzeti ünnepünkön zárva tart.). A hosszú hétvégén Budapestre látogatók azonban nemcsak a „Paraszt Párizs” kerámiával, hanem a 20. század legjelentősebb vásárhelyi képzőművészeti alkotásaival is találkozhatnak a Duna-parton: a Vigadóban váltott jegyének felmutatásával 30%-os kedvezményre jogosultak a Várkert Bazár Vásárhelyi Művészélet 1900 - 1990 című tárlatára!

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 11:21, péntek | Helyi

Amatőr Művészeti Fesztivál és Adventi programok Hódmezővásárhelyen

Szeretettel várjuk Önöket december 16-án programjainkra a BFMK-ba és a Kossuth térre.

2018. December 14. 10:51, péntek | Helyi

Ittas vezetőkkel szemben intézkedtek Csongrádon

Három esetben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter.

2018. December 14. 10:48, péntek | Helyi

Lopott, rongált, garázdálkodott

A szentesi rendőrök elfogtak egy helybeli férfit, aki több gépkocsit tört fel a városban. Garázdaság és rongálás elkövetésével is gyanúsítják.

2018. December 14. 10:48, péntek | Helyi

Közgyűlés december 17-én 12 órától

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok!