Városlista
2018. június 24, vasárnap - Iván

Hírek

2018. Március 13. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten

Vásárhely hétezer évnyi kerámiaművészete Budapesten

A héten még megtekinthető a Pesti Vigadóban

Már csak vasárnapig látogatható a Kökénydombi Vénusztól a NASA-ig - Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara című kiállítás Budapesten, a Vigadó 6. emeletén. A nagyszabású tárlat átfogó képet nyújt a város hétezer évet felölelő agyagművességéről, a vásárhelyi fazekasságról, míg a kiállítási anyag fókuszában a 20-21. század iparművészete, azon belül is az elmúlt húsz esztendő kerámia szimpóziumai állnak.

Január végén nyílt a fővárosban a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány szervezésében az a közel kétszáz műalkotást felvonultató kiállítás, mely az őskortól napjainkig szemlélteti Hódmezővásárhely Európában is egyedülálló kerámiaművészeti gazdagságát. Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy–díjas keramikusművész, a kiállítás kurátora szerint Vásárhelyt bátran nevezhetjük a kontinens kerámia központjának kerámiahagyománya és a kortárs iparművészetben betöltött szerepe alapján.

A tárlat igen nagy népszerűségnek örvend a fővárosban, a Pesti Vigadó legfelső szintjén látható kiállítás különösen népszerű a külföldi vendégek körében. Az érdeklődőknek azonban igyekezniük kell, hiszen a kiállítás március 18-án, vasárnap látogatható utoljára (A Pesti Vigadó nemzeti ünnepünkön zárva tart.). A hosszú hétvégén Budapestre látogatók azonban nemcsak a „Paraszt Párizs” kerámiával, hanem a 20. század legjelentősebb vásárhelyi képzőművészeti alkotásaival is találkozhatnak a Duna-parton: a Vigadóban váltott jegyének felmutatásával 30%-os kedvezményre jogosultak a Várkert Bazár Vásárhelyi Művészélet 1900 - 1990 című tárlatára!

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 22. 12:01, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében.  Gyakorlott jogászaink segítségét teljesen díjmentes és anonim módon kérheti munkajog, cégjog, TB és adójog területén.

2018. Június 22. 11:53, péntek | Helyi

Körözött autó Csanádpalotánál

A magyar rendőrök az olasz hatóságok által körözött Mercedest foglaltak le.

2018. Június 22. 11:51, péntek | Helyi

Megindult a forgalom az M43-as autópályán

A belső sávon megindult a forgalom az M43-as autópálya országhatár irányába vezető oldalán, Maroslele közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

2018. Június 21. 15:15, csütörtök | Helyi

Távol jársz

A Steiner Béla Városi Kórus hangversenye a Tornyai-múzeumban