Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 10. 05:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Válik Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere

Válik Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere

Huszonöt évi házasság után válik Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója, vezérigazgatója és felesége, MacKenzie Bezos. A hírt közös nyilatkozatban szerdán jelentette be a házaspár.

Az 54 éves Bezos a világ leggazdagabb embere, vagyona több mint 160 milliárd dollárra rúg az Amazonban lévő részesedésének köszönhetően, amely ezen a héten lett ismét az amerikai értéktőzsde legértékesebb vállalata, megelőzve a Microsoftot.

"Tudatni akarjuk az emberekkel életünk egy fejleményét..., úgy döntöttünk, hogy elválunk és barátokként folytatjuk életünket" - írták Twitter-üzenetükben. "Egy család maradunk, jó barátok, és folytatni fogjuk közös vállalkozásainak és projektjeinket" - tették hozzá.

A 48 éves MacKenzie Bezos író, San Franciscóban nőtt fel. A Princeton Egyetemen végezte tanulmányait és akkor ismerkedett meg Jeff Bezossal, amikor egy New York-i kockázati tőkealaphoz jelentkezett munkára. A házaspárnak négy gyermeke van, lányukat Kínából fogadták örökbe.

Egy tavalyi berlini konferencián Bezos arról beszélt, hogy az Amazon 1994-es létrehozásánál létfontosságú volt Mackenzie támogatása, felesége végezte a könyvelést az online kereskedés első évében.

"Ha szerető és támogató emberek vannak az életedben, mint MacKenzie, a szüleim, nagyapám, nagymamám, képessé válsz arra, hogy kockázatot vállalj" - mondta akkor.

Az üzletember szeptemberben jelentette be, hogy kétmilliárd dollárt (565 milliárd forintot) adományoz hajléktalan családok támogatására, valamint Montessori-óvodák létrehozására olyan környékeken, ahol nagyon alacsony az emberek jövedelme. Bezos azért hisz a Montessori-módszerben, mert maga is ilyen iskolába járt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.