Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 23. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

Hasznos trükkökkel ismerkednek ezekben a hetekben a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Csemete Egyesület szervezésében az általános iskolás gyerekek.

Túlvásárlás, felesleges csomagolóanyagok tömkelege, külső csín, silány minőség: ezekkel is találkozhat egy - egy laikus vásárló. Gyakran megesik, hogy a tapasztalatlan gyerekek is célpontjai a vad profitszerzésnek. Ezt megelőző céllal sikeres a Mátrix Közhasznú Alapítvány által, a csomagolási hulladék csökkentéséért és a tudatos vásárlói szokások fejlesztéséért indított környezetvédelmi program, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu támogatta.

http://www.matrixalapitvany.hu/_kep/2018-03-matrix-csemete-tudatos-vasarlas02.jpg

Környezetvédelem, élhetőbb környezet

20 oktatási intézményben több száz gyermek számára került megrendezésre a felesleges hulladékok mennyiségének csökkentése érdekében előadássorozat. Az interaktív, képekben és információkban gazdag előadásanyagot a fiatalok érdeklődéssel fogadták. Az előadásokhoz kapcsolódó vetélkedőkben legaktívabb 60 gyermek csomagolástól mentes ajándék könyvet kapott.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője, Rácz Anett elmondta: kérdőíves felméréssel térképezte fel a szervezet a vásárlói szokásokat. A nem reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a helyzet nem nevezhető jónak, sok embernél igen fontos szerepet tölt be egy - egy termék csomagolása, és a külcsín. A legtöbben mindent becsomagolnának, még a csomagoló papírt is. A szemléletformáló program fontosságát ez is mutatja.

Rácz Anett alapítványi elnök véleménye, hogy a "...világunkat mi magunk alakítjuk, nem mindegy azonban, hogy hogyan". A környezetvédelmi program pillanatairól kisfilm is készül, mely ahttp://www.matrixalapitvany.hu oldalon a tanárok, a diákok, a vásárlói szokások iránt érdeklődő lakosság számára is elérhető. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal óriási változások vihetők végbe a környezetünk védelme érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.