Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 08. 14:27, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tombol az ítéletidő

Tombol az ítéletidő

Az Észak-Itália egyes térségeit sújtó ítéletidő következtében folyók léptek ki medrükből; Liguria és Toscana régióban számos város került víz alá a lehullott hatalmas mennyiségű csapadék nyomán.

Az iskolákban rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

Genovában az utóbbi napokban hat ember halálát okozta a heves esőzéssel és árvizekkel járó rendkívüli időjárás. Hatalmas esőzések voltak Elba szigetén is. Egy 81 éves asszony vízbe fulladt, miután elesett a földszinti lakásába benyomuló vízben. További öt ember sérülésekkel úszta meg az ítéletidő következményeit.

Az olasz polgári védelem aggódva figyeli a Pó vízállását. Az utóbbi napok heves esőzései nyomán hat méterrel emelkedett a legnagyobb itáliai folyó vízszintje, ám egyelőre nem lépett ki medréből. Veneto régióban földcsuszamlás veszélyére figyelmeztették a hatóságok a helybéli lakosságot.

Az Észak-Olaszország felett örvénylő alacsony légnyomású légköri képződmény (ciklon) a francia Alpokban is érezteti hatását. Mínusz tíz fokos hőmérséklet mellett két alpinista már a hatodik éjszakát töltötte négyezer méter magasságban; a mentésükre induló helikopter a sűrű köd miatt nem tudta elérni a két tapasztalt hegymászót, akiket a Mont Blanc masszívumon fölfelé haladva ejtett fogságba egy heves hóvihar. A két férfi a 4208 méter magas Point Walker alatt 150 méterrel ásta be magát a hóba, hogy védve legyen a fagytól. Mobiltelefonjuk akkumulátora még pénteken kimerült, azóta nem tudnak kapcsolatba lépni a külvilággal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.