Városlista
2019. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 13. 15:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Színes ősszel készül a BFMK

Színes ősszel készül a BFMK

Színes programsorozattal készült az idei őszre a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Erről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt Varga Anikó intézményvezető, aki kiemelte, hogy a művelődési központon belül megrendezett események mellett több szabadtéri programra is várják a látogatókat.

Új kezdeményezés a Lélek bérlet, amelynek első előadásán Lippai Marianna Az életet nem érteni, hanem élni kell címmel tart előadást szeptember 14-én. A Gombos-bérlet szeptember 22-én „startol", Varsányi Anna két monodrámáját Törőcsik Mari unokája, Járai Máté, valamint Szilágyi Annamária adják elő. Október másodikán vígjátékkal kezdődik a korlátozott számban még megvásárolható Bessenyei-bérlet sorozata, Koltai Róbert rendezésében neves színészek közreműködésével láthatják a nézők a Színházkomédia című előadást. A Filharmónia bérlet első előadásán, október 12-én pedig a Magyar Állami Operaház társulata mutatja be Puccini Turandotját.


Szeptember 21-ig látható a két fiatal alkotó, Sipka Bertalan és Jankó Attila Mi című fotó- és verskiállítása a BFMK első emeletén, amelyet követően szeptember 28-tól az 1960-as–1980-as évek játékainak világát mutatja be az Unokáinknak is látni kell című tárlat.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében rendezik meg a hódmezővásárhelyi kórház gyermekosztályát segítő jótékonysági koncertet, amelynek fellépői Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes és Balogh József Liszt Ferenc-díjas zongoraművész lesznek.

Szeptember 20-án Dani Imre zenés-szatirikus költői estjét rendezi meg a művelődési központ. Szeptember 21-én Hrutka Róbert Fonogram- és Artisjus-díjas gitáros, énekes, zeneszerző és Nagy Dániel Viktor Junior Príma-díjas színművész zenés estje kínál kikapcsolódást, míg szeptember 28-án a magyar népmese napjának alkalmából mesefelolvasás, filmvetítés, mesekuckó és mesesarok várja a családokat.

A művelődési központ épületén kívül is szervez programokat a BFMK. Szeptember 21-én és 22-én Szüreti Napok lesznek a Sóshalmi Olvasókörben népi játszótérrel, interaktív foglalkozásokkal és népzenei műsorral, míg szeptember 29-én Szent Mihály-napi sokadalom lesz a kopáncsi tanyamúzeumban. Mindkét helyszínt kerékpáros túra keretében is megközelíthetik az érdeklődők.


Szeptember 29-én a népművészeti tájházban az Őszelő Népzenei Fesztivál népzenei koncertekkel várja a közönséget, míg az október 7-i, Vásárhelyi Ízök Fesztiválja hetedik alkalommal a sétálóutcára várja a hagyományos ételeket készítő csapatokat, de lesz táncház, fúvós- és népzenei koncert is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Illegális migránsokat tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Április 18. 11:24, csütörtök | Helyi

Nem vagy az unokám, nem versz át!

Fodor Zsóka színművésznő közreműködésével készített bűnmegelőzési videót a rendőrség.

2019. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi

Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénnyel újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja az április 21-22-ei húsvéti hosszú hétvégén.

2019. Április 18. 11:19, csütörtök | Helyi

Két éve nem volt ilyen magas a pótdíjak utáni befizetések összege

Idén márciusban a vonatokon jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazók 10 millió forintnyi pótdíjat fizettek be.