Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 20. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Százezrek juthatnak munkához a Start munkaprogrammal

Százezrek juthatnak munkához a Start munkaprogrammal

Több százezer embert kíván munkához juttatni az Orbán-kormány a Start munkaprogram keretében, amely része az országvédelmi tervnek is.

A kormányfő szerint munkát fognak kínálni mindenkinek, aki képes a munkavégzésre, aki nem hajlandó dolgozni a számára felajánlott helyen, az nem kaphat az államtól segélyt - írja a Magyar Hírlap.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy látja, ez az egyetlen módja annak, hogy visszaszorítsuk a feketegazdaságot, s felszámoljuk a munkanélküliséget. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint tartós közmunkát kell biztosítani az embereknek, s erre már számos településen elindult a mintaprojektek előkészítése. Ez tovább folytatódik, kiemelten a hátrányos helyzetű térségekben.

Az államtitkár jelezte, hogy a közmunkaprogramok fő célcsoportját azok jelentik, aki bérpótló támogatást (28 500 forint) kapnak. A kormány régóta világossá tette, csak úgy lehet munkára ösztönözni az embereket, ha érezhetően többen keresnek azok, akik munkában állnak, mint akik segélyhez jutnak. Amíg pedig a versenyszféra nem képes segíteni a hátrányos helyzetű régiókban élők álláshoz juttatásában, addig ezt a közmunkaprogramokkal kell megtenni. Mindezzel együtt a kabinet célja az, hogy az üzleti szektor segítse tartós állásokhoz a munkanélkülieket. A Start munkaprogram több területet fog át. Ide tartozik például a mezőgazdaság, a belvízelvezetés, a földutak karbantartása, a közúthálózat javítása és az illegális hulladéklerakók felszámolása. Az önkormányzatok és a közintézmények fűtésének biztosítására biomasszakazán-program is indul.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.