Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 25. 11:50, hétfő | Helyi

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Kiépült a kerékpárút Hódmezővásárhely és Maroslele között és megújult a Hősök tere

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 876 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósította meg a TOP-6.4.1-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú „Kerékpárút építése Hódmezővásárhely közigazgatási területén a 4414. jelű út mellett a 0+185 – 14+405 km szelvények között és forgalomcsillapított övezet kialakítása a Hősök terén és környezetében” című pályázatát, melynek keretében Hódmezővásárhely és Maroslele között kerékpárút épült ki, valamint a projektből megújításra került a Hősök tere és környezete. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt során kerékpárforgalmi létesítmények kialakítására került sor Hódmezővásárhelyen, a Síp utca és Hódmezővásárhely-Maroslele közigazgatási határ közötti szakaszon (a projekt egy összefüggő fejlesztés egyik eleme, mely során kerékpárforgalmi létesítmények kerültek kialakításra Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely között). Emellett a projekt részeként Hódmezővásárhelyen a Hősök tere Városház utca és Dr. Imre József utca közé eső szakaszán kiépítésre került egy forgalomcsillapított autóút kerékpársávval és a környező területek rendezésével.

A fejlesztés megvalósításával az Önkormányzat célja az volt, hogy a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő fejlesztés valósuljon meg a településen és a települések között, továbbá a városi forgalom feltételeinek, szolgáltatási minőségének a javítása oly módon, hogy a gépjárműforgalom helyett a környezetbarát közösségi módok irányába tolódjon el. A projekt így hozzájárult többek között az élhető városi- és települési környezet kialakulásához; a légszennyezés és a zajterhelés csökkentéséhez; a közlekedési baleseti események számának és súlyosságának csökkentéséhez is.

A 2016. július 01-én indult program 2019. március 31-én zárul. A fejlesztésről bővebb tájékoztatást olvashatnak ahttp://www.hodmezovasarhely.hu/bicikliut oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.