Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2019. Január 08. 14:40, kedd | Helyi

„Olyan piros, mint a szíved”

„Olyan piros, mint a szíved”

Az Alma zenekar ad koncertet a Református Ótemplomban

A gyerekek körében rendkívül népszerű Alma együttessel kedveskedik a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola a téli szünetet követően diákjainak és a város nagycsoportos óvodásainak. Az ország egyik legismertebb és legsikeresebb gyerekzenekara a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban lép fel január 9-én, szerdán 11 órai kezdettel.

Tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit az Alma zenekar szerda délelőtti koncertjére a Református Ótemplomba (Hódmezővásárhely, Kossuth tér). A koncert zártkörű, kizárólag a meghívott óvodai és iskolai csoportok számára nyitott.

Már a szeptemberi iskolakezdés is egy nem mindennapi zenei élménnyel indult a szőnyis nebulók számára: akkor a nemzetközi hírű Budapesti Fesztiválzenekar hozott egy egyedi hangversenyt Zenevár címmel a Deák Ferenc utcai iskolaépületbe. Az iskola vezetése az új év örömét szintén szeretné diákjaival közösen megélni és a gyerekek vidámságából merítve indítani a 2019-es esztendőt. Ezért a szerdai, ótemplomi Alma koncerten nemcsak a református tanintézmény tanulói vehetnek részt, hanem meghívást kaptak Vásárhely nagycsoportosai is.

A több mint két évtizede alakult Alma együttesről kevesen tudják, hogy kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már szinte csak gyerekfellépéseik vannak – olvasható a zenekar honlapján. Az együttes 2018 nyarán átalakult: a frontember Buda Gábor énekes, zeneszerző mellé Berkesi Alex basszusgitáros és Ránki András billentyűs érkezett a zenekarba, akik nem csak virtuóz hangszeres játékukkal, de nagyszerű énektudásukkal is erősítik a produkciót. A „banda” fellépésein a nagysikerű saját dalok mellett klasszikus és kortárs költők megzenésített versei is felcsendülnek – zenével, nevetve tanítva a fiatalokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 15. 18:01, kedd | Helyi

Holler László kiállítása az Alföldi Galériában

2019. január 19-én, szombaton 15 órakor az Alföldi Galériában megnyílik Holler László Pro Urbe-díjas vásárhelyi festő Tájak, érzelmek című egyéni kiállítása.

2019. Január 15. 17:58, kedd | Helyi

Február 2-án kezdődik a tavaszi gyermekvasutas tanfolyam

Már lehet regisztrálni a Gyermekvasút honlapján

2019. Január 15. 17:55, kedd | Helyi

Díjazottakat jelölhetnek

Hódmezővásárhely díszpolgára, Pro Urbe (A Városért), valamint Signum Urbis Honorantis (A Város Megbecsülésének Jele) kitüntetést adományoz Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a március 15-i ünnepi ülésén.

2019. Január 15. 16:03, kedd | Helyi

Hös-Nagy Kálmánt 90. születésnapján köszöntötték az önkormányzat dolgozói

Kálmán bácsi 1929. január 14-én született Hódmezővásárhelyen kettő gyermekes családba.