Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Január 08. 14:40, kedd | Helyi

„Olyan piros, mint a szíved”

„Olyan piros, mint a szíved”

Az Alma zenekar ad koncertet a Református Ótemplomban

A gyerekek körében rendkívül népszerű Alma együttessel kedveskedik a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola a téli szünetet követően diákjainak és a város nagycsoportos óvodásainak. Az ország egyik legismertebb és legsikeresebb gyerekzenekara a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban lép fel január 9-én, szerdán 11 órai kezdettel.

Tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit az Alma zenekar szerda délelőtti koncertjére a Református Ótemplomba (Hódmezővásárhely, Kossuth tér). A koncert zártkörű, kizárólag a meghívott óvodai és iskolai csoportok számára nyitott.

Már a szeptemberi iskolakezdés is egy nem mindennapi zenei élménnyel indult a szőnyis nebulók számára: akkor a nemzetközi hírű Budapesti Fesztiválzenekar hozott egy egyedi hangversenyt Zenevár címmel a Deák Ferenc utcai iskolaépületbe. Az iskola vezetése az új év örömét szintén szeretné diákjaival közösen megélni és a gyerekek vidámságából merítve indítani a 2019-es esztendőt. Ezért a szerdai, ótemplomi Alma koncerten nemcsak a református tanintézmény tanulói vehetnek részt, hanem meghívást kaptak Vásárhely nagycsoportosai is.

A több mint két évtizede alakult Alma együttesről kevesen tudják, hogy kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már szinte csak gyerekfellépéseik vannak – olvasható a zenekar honlapján. Az együttes 2018 nyarán átalakult: a frontember Buda Gábor énekes, zeneszerző mellé Berkesi Alex basszusgitáros és Ránki András billentyűs érkezett a zenekarba, akik nem csak virtuóz hangszeres játékukkal, de nagyszerű énektudásukkal is erősítik a produkciót. A „banda” fellépésein a nagysikerű saját dalok mellett klasszikus és kortárs költők megzenésített versei is felcsendülnek – zenével, nevetve tanítva a fiatalokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 09:13, szerda | Helyi

Idén eddig 584 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a MÁV a területeiről

Hét hatalmas mozdonynak megfelelő tömegű, több mint 584 tonnányi hulladékot vitettet el február végéig a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről.

2019. Március 20. 09:09, szerda | Helyi

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Március 20. 09:05, szerda | Helyi

Ajánljon Ön is helyszínt a 2019-es Speedmarathonhoz!

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2019. április 3-tól egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

2019. Március 19. 16:35, kedd | Helyi

Máté Hunor kiállítása a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen

Máté Hunor KAPUK című kiállítása a Nyitott Műterem Sorozat a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen keretében.