Városlista
2019. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 13. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Nyitott Ótemplom

Nyitott Ótemplom

Szombaton tartják az Ars Sacra Fesztivált

E hét szombatján rendezik a Nyitott Templomok Napját országszerte: szeptember 15-én délután színes programokkal várják az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomba. A rendezvény 16 órakor kürtszóval veszi kezdetét, az esemény fináléjaként, hat órakor a Terebes zenekar ad koncertet.

Városunk legrégebbi épülete évek óta részt vesz a hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezendő fesztiválon. Az idén az Hódmezővásárhely-Ótemplomi Egyházközség fenntartásában működő iskolák diákjainak bemutatójával indul a délutáni program, ezt követően a háromszáz éves istenháza történetét ismerhetik meg az érdeklődők Bernátsky Ferenc, a Tornyai-múzeum helytörténészének vetített képes előadásában.

Amíg a felnőttek művelődnek, a gyerekek a templomkertben készíthetnek csengettyűket és ceruzatartókat, majd 18 órai kezdettel a Terebes népzenei formáció fellépése zárja a nyitott templomok vásárhelyi napját. Szombaton délután ismét megnyílik a templomtoronyba vezető lépcsősor, a rendezvények alatt a jóval több, mint száz lépcsőfok megmászását követően bárki lepillanthat a torony karzatáról a főtérre és megcsodálhatja a város panorámáját.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Illegális migránsokat tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Április 18. 11:24, csütörtök | Helyi

Nem vagy az unokám, nem versz át!

Fodor Zsóka színművésznő közreműködésével készített bűnmegelőzési videót a rendőrség.

2019. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi

Nagy húsvéti szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban április 21-22-én

Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénnyel újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja az április 21-22-ei húsvéti hosszú hétvégén.

2019. Április 18. 11:19, csütörtök | Helyi

Két éve nem volt ilyen magas a pótdíjak utáni befizetések összege

Idén márciusban a vonatokon jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazók 10 millió forintnyi pótdíjat fizettek be.