Városlista
2018. szeptember 21, péntek - Máté

Hírek

2018. Szeptember 13. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Nyitott Ótemplom

Nyitott Ótemplom

Szombaton tartják az Ars Sacra Fesztivált

E hét szombatján rendezik a Nyitott Templomok Napját országszerte: szeptember 15-én délután színes programokkal várják az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomba. A rendezvény 16 órakor kürtszóval veszi kezdetét, az esemény fináléjaként, hat órakor a Terebes zenekar ad koncertet.

Városunk legrégebbi épülete évek óta részt vesz a hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezendő fesztiválon. Az idén az Hódmezővásárhely-Ótemplomi Egyházközség fenntartásában működő iskolák diákjainak bemutatójával indul a délutáni program, ezt követően a háromszáz éves istenháza történetét ismerhetik meg az érdeklődők Bernátsky Ferenc, a Tornyai-múzeum helytörténészének vetített képes előadásában.

Amíg a felnőttek művelődnek, a gyerekek a templomkertben készíthetnek csengettyűket és ceruzatartókat, majd 18 órai kezdettel a Terebes népzenei formáció fellépése zárja a nyitott templomok vásárhelyi napját. Szombaton délután ismét megnyílik a templomtoronyba vezető lépcsősor, a rendezvények alatt a jóval több, mint száz lépcsőfok megmászását követően bárki lepillanthat a torony karzatáról a főtérre és megcsodálhatja a város panorámáját.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 21. 12:48, péntek | Helyi

90. születésnapján köszöntötték Somogyi Antalt

Isten éltesse Somogyi Tóni bácsit!

2018. Szeptember 21. 11:42, péntek | Helyi

Fapados áron svájci kényelem Nyíregyházától Budapestig

– Gyors és olcsó utazás a TELEVONAT-tal a vasárnapi csúcsban –

2018. Szeptember 21. 11:28, péntek | Helyi

Túró Rudi és csehszlovákiai bevonulás

1968-ról az Emlékpontban

2018. Szeptember 21. 11:24, péntek | Helyi

Még egy hétig lehet jelentkezni a MÁV aluljárófestő pályázatára

Jövő hét szerda éjfélig lehet jelentkezni a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Színezd Újra! Alkotói Napok 2018. című pályázatára.