Városlista
2018. november 15, csütörtök - Albert, Lipót

Hírek

2018. Szeptember 13. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Nyitott Ótemplom

Nyitott Ótemplom

Szombaton tartják az Ars Sacra Fesztivált

E hét szombatján rendezik a Nyitott Templomok Napját országszerte: szeptember 15-én délután színes programokkal várják az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomba. A rendezvény 16 órakor kürtszóval veszi kezdetét, az esemény fináléjaként, hat órakor a Terebes zenekar ad koncertet.

Városunk legrégebbi épülete évek óta részt vesz a hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezendő fesztiválon. Az idén az Hódmezővásárhely-Ótemplomi Egyházközség fenntartásában működő iskolák diákjainak bemutatójával indul a délutáni program, ezt követően a háromszáz éves istenháza történetét ismerhetik meg az érdeklődők Bernátsky Ferenc, a Tornyai-múzeum helytörténészének vetített képes előadásában.

Amíg a felnőttek művelődnek, a gyerekek a templomkertben készíthetnek csengettyűket és ceruzatartókat, majd 18 órai kezdettel a Terebes népzenei formáció fellépése zárja a nyitott templomok vásárhelyi napját. Szombaton délután ismét megnyílik a templomtoronyba vezető lépcsősor, a rendezvények alatt a jóval több, mint száz lépcsőfok megmászását követően bárki lepillanthat a torony karzatáról a főtérre és megcsodálhatja a város panorámáját.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 14. 11:07, szerda | Helyi

Illegális migránsokat fogtak el Nagylaknál

A Csongrád megyei rendőrök öt illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A rendőrök a férfiakat előállították.

2018. November 14. 11:05, szerda | Helyi

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2018. November 14. 11:03, szerda | Helyi

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2018. November 14. 11:00, szerda | Helyi

Halálos baleset a 47-es főúton

Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött össze a 47-es főút 196-os kilométerszelvényében, Hódmezővásárhely külterületén.