Városlista
2019. január 19, szombat - Sára

Hírek

2018. Szeptember 13. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Nyitott Ótemplom

Nyitott Ótemplom

Szombaton tartják az Ars Sacra Fesztivált

E hét szombatján rendezik a Nyitott Templomok Napját országszerte: szeptember 15-én délután színes programokkal várják az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomba. A rendezvény 16 órakor kürtszóval veszi kezdetét, az esemény fináléjaként, hat órakor a Terebes zenekar ad koncertet.

Városunk legrégebbi épülete évek óta részt vesz a hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezendő fesztiválon. Az idén az Hódmezővásárhely-Ótemplomi Egyházközség fenntartásában működő iskolák diákjainak bemutatójával indul a délutáni program, ezt követően a háromszáz éves istenháza történetét ismerhetik meg az érdeklődők Bernátsky Ferenc, a Tornyai-múzeum helytörténészének vetített képes előadásában.

Amíg a felnőttek művelődnek, a gyerekek a templomkertben készíthetnek csengettyűket és ceruzatartókat, majd 18 órai kezdettel a Terebes népzenei formáció fellépése zárja a nyitott templomok vásárhelyi napját. Szombaton délután ismét megnyílik a templomtoronyba vezető lépcsősor, a rendezvények alatt a jóval több, mint száz lépcsőfok megmászását követően bárki lepillanthat a torony karzatáról a főtérre és megcsodálhatja a város panorámáját.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 18. 11:55, péntek | Helyi

Körözött Toyota hamis alvázszámmal

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött személyautót foglaltak le Csongrád megyében. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

2019. Január 18. 11:39, péntek | Helyi

„Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”

Ökumenikus imahét Hódmezővásárhelyen (is)

2019. Január 18. 11:32, péntek | Helyi

”Harc a Nagyúrral”

Rendhagyó irodalomóra az Emlékpontban.

2019. Január 18. 11:28, péntek | Helyi

Vásárhely népi kultúráját őrizte meg a művész gyűjteménye

Kiállítással nyílik a Tornyai-emlékév