Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 17. 12:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyitott autókból lopott

Nyitott autókból lopott

A makói nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 44 éves férfit, aki hat alföldi városban lopott parkoló gépkocsikból.

A gyanúsított 2018. év végétől 2019. január 6-áig Makón, Szegeden, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, valamint Cegléden szupermarketek parkolójában álló nyitott autókból több pénztárcát és táskát tulajdonított el, amíg a sértettek a bevásárlókocsikat a helyükre tolták. A férfi elsősorban a készpénzt vitte el. Előfordult azonban, hogy az ellopott bankkártyával és a mellette levő PIN-kóddal készpénzt vett fel bankautomatából. Egyébként a táskákat, a pénztárcákat és a bennük talált személyes iratokat a feltételezett elkövető eldobta.

A rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szegedi férfit, akit kihallgattak. Ennek során beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében fontos megfogadni a következőket:

  • Győződjenek meg róla, hogy az autót bezárták, és ügyeljenek rá, hogy a jármű utasterében (látható helyen) ne maradjon semmilyen csomag, használati tárgy (még a legcsekélyebb értékű sem)!
  • A PIN – kódot sose tegyék a bankkártya mellé! Amennyiben nem tudják megjegyezni, tárolják jól elkülönítve!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.