Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 25. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti - fotó:twitter

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy spanyol rapper ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy spanyol rapper ellen

Nemzetközi, európai és belföldi elfogatóparancsot adott ki Spanyolország a Valtonyc művésznéven ismert José Miguel Arenas Beltrán spanyol rapper ellen,

akinek csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, amelyet dalszövegei miatt róttak ki rá.

A 24 éves mallorcai zenészt a terrorizmus, a GRAPO (Október 1-je Antifasiszta Ellenálló Csoportok) spanyol szélsőbaloldali szervezet és a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet támogatása, dicsőítése, a királyi család meggyalázása, fenyegetések és rágalmazás miatt ítélték három és fél éves szabadságvesztésre.

A rapper csütörtökön azonban nem vonult be önként a börtönbe, egy nappal korábban azt írta Twitter-oldalán: "nem könnyítem meg a dolgukat, az engedetlenség jogos és kötelező a fasiszta állammal szemben".

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint Valtonyc vélhetően elhagyta az országot és Belgiumban vagy Svájcban lehet.

Az ügy előtt országosan nem nagyon ismert zenésszel szembeni eljárás vitát indított Spanyolországban a szólásszabadságról és az alkotói önkifejezésről, amelyekre a bírósági eljárásban a rapper is hivatkozott.

Valtonyc panasszal fordult a spanyol alkotmánybírósághoz is, de beadványát elutasították.

Ellenben újabb eljárás indult ellene, mert egy koncertjén a közelmúltban azt mondta a közönségnek: "menjetek és öljetek meg egy csendőrt".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.