Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 24. 11:40, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Nemanja Gajic: „Hinnünk kell a győzelemben!”

Nemanja Gajic: „Hinnünk kell a győzelemben!”

A szombat este 18:30-kor kezdődő bajnokin sem számíthat sétagaloppra a Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.

Az ellenfél Nyíregyháza Blue Sharks eddig igen jól szerepel az idényben, így nem lehet előre borítékolni, hogy ki nyeri majd az összecsapást. A derbi előtt a kék-sárgáknál eddig igen kiegyensúlyozottan szereplő, Némó becenévre hallgató Nemanja Gajicot kérdeztük.

- Nyáron érkeztél a csapathoz. Tavaly még az NBII-es bajnokságban szerepeltél. Onnan rögtön a B csoport kiemelt táblájára csöppentél, ami azért valljuk be, jóval nagyobb játékerőt képvisel. Te azonban úgy tűnik, hogy jól beilleszkedtél. Hogy érzed magad a Kosársulinál?
- Eddig minden szuper! Tetszik, ahogy működnek a dolgok az egyesületnél. Úgy gondolom jó csapat vagyunk. Az edzések jók, a csapattársaim sokat segítenek, hogy könnyebben beilleszkedjek. Úgy gondolom jól megértjük egymást, nagyon jó a kommunikáció közöttünk. Azt viszont mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy az előző szezonban az NBII-ben is sok tapasztalatot szereztem. Akkor tanultam meg sok kosaras kifejezést magyarul, így a legtöbb dolgot megértem, amit az edző mond.

- Az eddigi mérkőzések többségén igencsak kiegyensúlyozottan teljesítettél, pedig sokszor nálad jóval erősebb fizikumú játékosokkal kell megküzdened a palánk alatt. Minek köszönhető szerinted a vártnál is jobb teljesítményed?
- Ez az első szezonom a B csoportban. Sok újdonság van, nem ismerem az ellenfeleket. Az eddig meccsek látva elmondhatom, hogy a csapatok erősek, és hasonló játékerőt képviselnek. Ami az én játékomat illeti: mindig törekszem a maximumot nyújtani a pályán és, hogy segítsek a társaimnak, és a klubnak győzni. Nem félek az ellenfél játékosaitól, még ha azok úgymond erősebbek vagy jobbak is nálam. Ezt próbálom megmutatni a pályán, motivált vagyok. Győzni akarok, de én mindig is ilyen voltam. Természetesen a jó játékomat nem csak magamnak köszönhetem, hanem a csapatnak és Utasi Gábor edzőnek is, nagyon hálás vagyok nekik!

- Mi az, ami más, mint az NBII-ben volt, és miben akarsz fejlődni?
- Elég sok különbség van a két bajnokság között, sokkal erősebb és komolyabb a B csoport. Fizikailag sokkal intenzívebb, többet kell futni és gyorsabb a játék. Ami az én fejlődésemet illeti, jelenleg legjobban az erőlétemen szeretnek javítani, mert a szezon elején teljesen felkészületlenül érkeztem. Személyes okok miatt nem tudtam felkészülni az alapozás elejére, de nem is akarok mentegetőzni, hanem inkább minden nap dolgozom, hogy a legjobb legyen a formám.

- Már túl vagyunk 8 fordulón, sokan bíznak benne, hogy a szereplésetek még jobb is lesz… Mi kell a javuláshoz?
- Igen, mindenki bízik abban, hogy jobbak leszünk a folytatásban. A csapat formája egyre javul, de úgy gondolom, hogy a lepattanózáson még nagyon sokat kell javítanunk, elsősorban a saját palánkunk alatt. Ebben kell fejlődni mind nekem, mind a csapatnak, amire meg is van a lehetőségünk.

- Ismét bombaerős csapattal néztek szembe a héten. Mi dönthet majd most szombaton a Nyíregyháza ellen?
- Igen, hallottam, hogy erősek a nyírségiek, jelenleg náluk van Czura, a legponterősebb játékos a bajnokságban. Ha őt sikerül kivenni a játékból, akkor mi örülhetünk majd a végén. Ehhez azonban hinnünk kell a győzelemben, no meg jól kell védekeznünk. Természetesen a szurkolók is sokat tolhatnak a szekerünkön! Hajrá Vásárhely!!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak