Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 08. 14:12, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

NEM TÖRT MEG A JÉG

NEM TÖRT MEG A JÉG

A „sírból” hozta vissza a meccset a Budapesti Honvéd a Vásárhelyi Kosársuli ellen.

A kék-sárgák magabiztosan vezettek az elsők két negyedben, de hiába voltak 22 pontos előnyben, végül Puskás Artúr játékosai örülhettek a fővárosban rendezett alsóházi rangadón.

A Kosársulinak indult jobban a meccs, a kezdeti vezetés után azonban a szakmát éppen az alföldi városban kitanuló, ott nevelkedő Kovátsot nem tudták tartani: 8. pontja után már a Honvéd örülhetett. Nem tartott sokáig az öröm: Vas, Szabó és a fiatal Bálint szorgalmasan gyűjtötte a pontokat, fejenként 7-et jegyeztek, mindez pedig a negyed végén 14-25-ös vendégvezetést eredményezett.

Rövidesen Béres iratkozott fel a 7 pontosok listájára, majd a padon kezdő Pavlovic és Varga juttatta a gyűrűbe a labdát. Nem igazán tudtak válaszolni a pályájukat ezen az estén újra visszakapó fővárosiak, akik rövidesen már 22 pontos hátrányban találták magukat. Nem igazán ment Puskás Artúr fiainak a dobás, a 16. percig 23/6-os mutatót produkáltak. A nagyszünetig valamelyest javult Stefánék teljesítménye, a pihenőig jóval a lélektaninak számító 20 pontos határon belülre jöttek. (44-30)

Jót tett a szusszanás a budapestieknek, akik alaposan bekezdtek, és 9-2-es rohanással 46-39-re közelítették meg a kisebb gödörbe kerülő Szabó Péteréket. Időkéréssel próbálta nyugtatni legénységét Utasi Gábor, de ha beindul a szekér, akkor nincs megállás, a Honvéd nem torpant meg: 4 pontra zárkóztak föl, főként Mucza és Kovács vezérletével. A kék-sárgáknál Szabó és Pavlovic húzta ki társait a slamasztikából, akik Béres büntetőivel jutottak némi levegőhöz a periódus végére. (56-60)

Lendületbe jött a nagy múltú budapesti gárda, Mucza és Kovács diktálta a tempót, előnyhöz juttatva csapatukat. 63-62-nél még 5 perc volt vissza, újítania kellett az elmúlt hónapban nagyot játszó, ám sérüléssel küzdő Molnár nélkül felálló Csongrád megyeieknek. Ez viszont olyannyira nem akart összejönni, hogy a Honvéd 12 pontjára csak 4-gyel tudtak válaszolni ebben az időszakban. (69-64) Ennek ellenére még az utolsó percben is volt esélye a győzelemre a Hódmezővásárhelynek, de már nem sikerült kiénekelni a győzelmet a piros-fehérek szájából, a végeredmény Honvéd-Kosársuli 81-76.

Budapesti Honvéd - Vásárhelyi Kosársuli 81–76 (14-25, 16-19, 26-16, 25-16)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Surányi Gábor, Esztergályos Róbert, Pécsi Zsolt.

Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok, 100 néző.
Honvéd: PINTÉR 10, Tóth 10/3, Fülöp 2, MUCZA 22/12, KOVÁTS 21.
Csere: Stefán 4, Szalay 2, Máté 8/6, Bea B. 2.
Edző: Puskás Artúr

Kosársuli: SZABÓ 18/6, Bálint 18, Varga 7/3, Vas 9/3, Gajic -.
Csere: Béres 9/3, PAVLOVIC 15/3, Horváth -, .
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor:”Az első félidőben idei legjobb játékunkat nyújtottuk, de ez is kevés volt. A harmadik negyedben keményebb védekezésre váltott ellenfelünk, amivel nem tudtunk mit kezdeni.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.