Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Május 19. 10:46, hétfő | Helyi sport
Forrás: dr. Elek András

Nem sikerült a győzelem a Kosársulinak

Nem sikerült a győzelem a Kosársulinak

Mindenképp győzni szerettek volna a Kosársuli játékosai utolsó hazai meccsükön, de könnyed játék helyett többnyire görcsös erőlködés volt a pályán.

Az akarattal, küzdeni tudással ezúttal sem volt gond - a Baja azonban szombat este jobb volt a Vásárhelynél.

EnterHód Vásárhelyi KS - Bajai Bácska FKE 72-75 (20-19, 6-16, 17-20, 29-20)

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző - vezette: Gelencsér, Praksch, Reisz

Kosársuli: Vejinovics 8/3, Mócsai -, Vas 10, VARGA 15, GRUDA 10,

csere- Rostás I. -, KUKLA 12, CZIBERE 17/3, Grezsa -, Rostás G. -.

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

Jól kezdett a hazai csapat, szinte minden támadásból kosarat dobott Vas és Gruda (15-10). A következő öt percben azonban összeomlott a gépezet: a könnyed és eredményes játékból szenvedés lett. A rossz dobásokat és eladott labdákat megbüntették a vendégek, Mándity és Hosszú kosaraival kiegyenlített a Baja (19-19).

A második negyed elején felváltva születtek a pontok. A 14. percben 26-25 volt az állás, ezután viszont (az utóbbi meccseken már megszokott módon) 6 percig nem dobtak kosarat Mócsaiék. A védekezés nem volt ugyan rossz, de egyre inkább elhúztak a vendégek. Félidőben 26-35 állt a táblán.

Szünet után, ahelyett - hogy egy huszáros rohammal egyenlítettek volna a hazaiak, ott folytatták, ahol abbahagyták. Az újabb 4 perc - dobott pont nélkül, 18 pontos vendégelőnyt eredményezett (26-44). Szerencsére nem adta föl a csapat, és a 11 pontot betermelő Czibere révén (Varga segítségével) a negyed végére 12-re csökkent a hátrány (43-55).

Az utolsó tíz percet remek védekezéssel kezdte a Kosársuli, támadásban pedig Kukla és Varga foghatatlan volt. A közönség is bízni kezdett 51-55-nél, hiszen bőven volt még idő. Sajnos a bajaiak feléledtek, így a következő 4 percben felváltva estek a kosarak (61-65). Kukla mellett Vejinovics is eredményes volt, de a bajai Mándity sem tétlenkedett. A vásárhelyiek kicsit túlpörögtek, és néhány gyors, rossz döntés után kimaradt dobások következtek, amit a vendégek kosarakkal büntettek (62-69). Varga és Vas révén gyorsan sikerült ugyan 3 pontra felzárkózni, de ennél közelebb nem. A 31 pontig jutó Hosszú büntetőivel a Baja megtartotta előnyét, így utolsó hazai meccsén becsúszott a Kosársuli 3. hazai veresége.

Az EnterHód Vásárhelyi KS ezzel 10. lett a bajnokságban, ami a 24 csapat közül azért nem rossz eredmény. A legkisebb költségvetéssel küszködő Kosársuli az egész mezőny legnagyobb nézőszámával dicsekedhet, amit 12 hazai győzelemmel háláltak meg Cziberéék.

dr. Elek András edző: "Nagyon kár, hogy nem tudtunk győzelemmel búcsúzni a közönségtől - de az "A" csoportos Hosszúval és Mándittyal nem bírtunk. Remélem rájövünk a nyáron, hogy mi az oka a meccsenkénti 5-6 perces pontszüneteinknek."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.