Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 23. 07:32, péntek | Külföld
Forrás: mti

Négy és fél év börtönt kapott az Iszlám Államhoz csatlakozni akaró 19 éves lány

Négy és fél év börtönt kapott az Iszlám Államhoz csatlakozni akaró 19 éves lány

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélte egy moszkvai bíróság csütörtökön Varvara Karaulovát, aki tavaly Törökországból Szíriába akart átszökni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terrorszervezethez.

A lányt terrorista szervezethez való csatlakozás kísérletének vádjában találta bűnösnek a bíróság.

Varvara Karaulova tavaly május végi eltűnése óriási sajtóvisszhangot váltott ki Oroszországban. A neves Moszkvai Állami Egyetem (MGU) hallgatója áttért az iszlám hitre, szülei tudta nélkül vásárolt egy egyirányú repülőjegyet és Isztambulba utazott, hogy miután átszökött Szíriába, feleségül menjen az IÁ egy tagjához, akivel az interneten ismerkedett meg és esett szerelembe.

Az akkor 19 éves lányt azonban júniusban feltartóztatták Törökországban, majd repülővel visszavitték Oroszországba, ahol büntetőeljárás indult ellene.

Az ügyészség - mivel a lány nem hajtotta végre a bűncselekményt, azaz nem sikerült a terrorszervezethez csatlakoznia - a kérhető 10 év helyet végül 5 év szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól.

Varvara ügyvédje közölte: fellebbeznek az ítélet ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.