Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 13. 11:50, szerda | PR

Ne hagyd, hogy a gyerek a kanapén hétvégézzen!

Ne hagyd, hogy a gyerek a kanapén hétvégézzen!

Ahogy az okoseszközök és multimédiás szórakozási lehetőségek száma nőttön nő, úgy fordul el a figyelmünk önkéntelenül egy alapvető tevékenységről, ami a gyerekek életéhez hozzá kell tartozzon, ez pedig a mozgás.

Megfelelő sporteszközökkel, ruházattal megtámogathatjuk a több testmozgást.

Idejekorán kell sportosságra nevelni

Nagyon fontos a lányok esetében is a rendszeres sport. Remek egészségmegőrző, stressz levezető hatása van, és a kiskamasz kori, esetenként előforduló elmagányosodást - ami az érzékeny tizenéveseket veszélyeztetheti - is oldja. Persze a túlzott sportolással is érdemes vigyázni.
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a lányok lesznek a későbbi anyukák, akik majd ‘beoltják’ egészséges életmóddal a saját gyerekeiket. Hiszen legfőképpen a szülők példája hat a család kiskorú tagjaira - ahol az anyuka a tévé előtt üldögél show-kat és sorozatokat nézve, ott aránylag nehéz a gyerkőcökből élsportolót faragni.

Mindenben kipróbálhatják magukat a csajok

Szerencsére egyre elfogadottabb, hogy a lányok is mozogjanak, és akár olyan sportokat is űzzenek, mint a foci. A régebbi korokban a nők inkább a lelátón drukkoltak, és kevésbé veselkedtek neki a sportolásnak.
Ma már talán hihetetlen, de még a hatvanas években is botrányt okozott, amikor egy nő - a világon először - maratonfutáson indult.
Persze a fordítottja is igaz, a férfiak sem űzhettek ‘lányos’ mozgásformákat. Nos, egy jó hír ezzel kapcsolatban: 2019-ben debütált a világ első fiú cheerleaderje.
Régebben az olyan hagyományos öltözékek is gátolták a kislányokat, mint a szoknya. Azokkal a - jellemzően angolszász - iskolákkal kapcsolatban, ahol kötelezően még ma is szoknyaviselettel jár az egyenruha, gyakran elhangzik a vélemény, hogy a lányok ezáltal gátolva vannak a szabad mozgásban.


A felszerelés ne lehessen kizáró ok

Ha már viselet: az öltözék - hiszen a szebbik nem tagjairól van szó - nem mellékes abban, hogy egy kamasz szívesen űz-e egy sportot. Érdemes gondot fordítani nemcsak arra, hogy olyan sportágat, edzést válasszunk a lányunknak, amit szívesen, szívből csinál, hanem arra is, hogy a felszerelése is optimális legyen.
A kültéri sportokhoz például, mint amilyen a síelés, válasszunk olyan öltözéket, ami minden diszkomfort érzést kizár. Ha beázik az olcsó síkesztyű, ha állandóan állítgatni kell a sisakot, még a mi kedvünk is elmenne a sporttól, nemhogy egy gyereké.
Emellett növeli az önbizalmát minden lánynak, ha a ruházat ‘menő’ külsőt kölcsönöz neki. Kamaszoknál lehetetlenség túlbecsülni annak a fontosságát, hogy mennyire szeretne tetszeni egy lány vagy akár egy fiú a kortársainak. Csajoknál egy klassz színátmenetes leggings például komoly húzóerő lehet egy biciklitúra esetén.
A lány sportuházat szerencsére ma már hatalmas választékot kínál. Szerencsére nem kell a legdrágább márkákra költenünk - és jobb is, ha egy tini megérti, nem barátság az, ami azon alapul, hogy ő is egy menő márkanevet visel -, a kevésbé neves sport termékek közt is találunk biztonságos és egyben esztétikus darabokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.