Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 12. 11:09, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Nagy sikerrel zárult a MÁV negyedik nyílt napja

Nagy sikerrel zárult a MÁV negyedik nyílt napja

Több mint hatszázan látogattak el ma a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol szakmai programokkal, interaktív játékokkal várták az érdeklődő középiskolai és egyetemi diákokat a vasúttársaság kollégái.

A rendezvény elsősorban fiataloknak szólt, akik szeretnék jobban megismerni a vasúttársaság tevékenységét, működését, akár lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak a vasútra.

A rendezvényen részletesen is bemutatkoztak a MÁV-csoport különböző szakterületei. A diákok további információkat kaptak a választható szakmák ösztöndíjrendszeréről, illetve pályakezdő diplomásoknak szóló programokról is. A látogatók nem csak a szakma képviselőivel ismerkedhettek meg, hanem sokféle interaktív programban, játékban is részt vehettek, többek között kipróbálhatták a mozdony- és forgalmi szimulátort és a terepasztalt is.

Mintegy 18 szakmasziget várta az érdeklődő diákokat, mindenhol más-más feladat és játék, aminek segítségével közelebbről is megismerhettek a vasutas szakma egy-egy területével. Aki minden standon teljesítette a kitűzött feladatot, megszerezve a menetlevélre gyűjthető összes pecsétet, ajándékot is kapott.

A MÁV-csoport kiemelt hangsúlyt fektet a szakember-utánpótlás biztosítására, s ennek érdekében minél több lehetőséget felhasznál arra, hogy kapcsolatot teremthessen a pályaválasztás előtt álló diákokkal, lehetséges jövőbeli munkavállalóival. Idén is minden nagy országos és egyetemi állásbörzén találkozhattak már a MÁV standjával az érdeklődök, valamint márciusban együttműködési megállapodást kötött a cégcsoport az ELTE-vel, ezzel hétre nőtt azon egyetemek száma, akikkel hosszú távra szóló, közös szakmai és oktatási programokat alakíthatnak ki a jövőben. A következő nyílt napot pedig őszre tervezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.