Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Március 12. 11:31, kedd | Helyi
Forrás: Tordai Kamilla ka. kommunikáció MH 5. Bocskai István Lövészdandár

„Menetelő századok”

„Menetelő századok”

Koncertsorozat keretében népszerűsítette a katonai pályát a diákok körében februárban a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. „Menetelő századok” programjának keretein belül az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekarát hallhatták a diákok Csongrád megyében több helyszínen is.

A koncertsorozat első bemutatkozó előadása novemberben volt Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, ahol három nap alatt összesen tíz hangversenyt adott a katonazenekar. Az őszi előadásokon nagyjából háromezer alsó és felső tagozatos tanuló ismerkedhetett meg a katonazenével és a Magyar Honvédségnél használt hangszerekkel.

A rendezvény folytatásaként, februárban tíz városban tizenkét koncerten találkozhattak a diákok a vásárhelyi zenekarral . A rendezvényeken jól ismert opera áriák (Varázsfuvola, Sarasto áriája), filmzenék (Indiana Jones, Star Wars) és mesezenék csendültek fel.

A zenekar karmesterhelyettese, Gömöri Balázs százados szerint ezen alkalmakkor a fiatalok betekintést nyerhettek a katonaéletbe és a katonazenekarok történelmébe. „Sok diák számára az újdonság varázsát jelentette a zenekar megjelenése. A koncertsorozat lehetővé tette, hogy a katonaéletet közelebb hozzuk a civil társadalomhoz – volt olyan tanuló, aki korábban még nem látott katonát. A koncertek után számtalan pozitív visszajelzést kaptunk a diákoktól, amely egyfajta megerősítést jelent számunkra, hogy szükség van az ilyen jellegű együttműködésre, fellépésekre.”

A rendezvény az elmúlt három hónapban hozzávetőlegesen hétezer diákhoz ért el.

Fotó: Tordai Kamilla ha.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 09:13, szerda | Helyi

Idén eddig 584 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a MÁV a területeiről

Hét hatalmas mozdonynak megfelelő tömegű, több mint 584 tonnányi hulladékot vitettet el február végéig a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről.

2019. Március 20. 09:09, szerda | Helyi

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Március 20. 09:05, szerda | Helyi

Ajánljon Ön is helyszínt a 2019-es Speedmarathonhoz!

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2019. április 3-tól egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

2019. Március 19. 16:35, kedd | Helyi

Máté Hunor kiállítása a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen

Máté Hunor KAPUK című kiállítása a Nyitott Műterem Sorozat a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen keretében.