Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 20. 11:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Megint a végjáték: második meccs, második győzelem!

Megint a végjáték: második meccs, második győzelem!

A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.

Tóth Tamás csapata ahhoz a Phoenixhez látogatott, akik az első fordulóban Baján szenvedtek majd’ ötvenpontos, 120-73-as vereséget.

Talán ennek – és a Kosársuli remek első vendégjátékának is – köszönhetően a vásárhelyiek számítottak a mérkőzés esélyesének, ám a játék képe egészen az első játékrész végéig abszolút nem mutatott pozitív irányba történő elmozdulást egyik csapat részéről sem.

Vas Péter sikeres közelijével indítottak a felek, majd néhány eladott labdát és elpuskázott helyzetet követően 8-2-re húztak el a hazaiak. Ezt a fórt egészen az első negyed végéig őrizték hellyel-közzel, nem jöttek igazán a vásárhelyi triplák; hogy aztán a sors fintoraként a második negyedben Molnár Bence hárompontosának hála ismét vendégelőny álljon az eredményjelzőn.

Ennek ellenére nem hagyták magukat az újvárosiak és igen jó játékkal, alig hibázva kontrollálták a meccset – egészen a szünetig (38-34). Jött azonban újra a harmadik negyed, annak is a második fele, ami a szezonkezdet alapján egyértelműen kimondható: a Kosársuli etapja! Ezúttal Molnár Bence és Vas kapta hátára a felpörgött csapatot pontjaikkal, majd Béres Nándor és Kelemen Balázs percei következtek. A koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott, az utolsó felvonásra már 62-56-os volt a vásárhelyi előny.

A végén pedig semmi és senki nem akadályozhatta meg a sikert: Molnár, Béres és Kelemen szórták a kosarakat, a védekezés is egyben volt, a Tiszaújváros pedig nem találta az ellenszert a remek játékra. A kegyelemdöfést a végén Bálint Erik adta meg: tizenhét ponttal, 86-69-re nyert a Kosársuli, így két idegenbeli mérkőzést követően százszázalékos mérleggel áll a csapat!

Vas Péter csapatkapitány szavai: „A mérkőzés elején a Tiszaújváros szinte alig hibázott, de így sem szakadtunk le róluk. A harmadik negyed ezúttal is jól sikerült, felpörögtünk és megfordítottuk a találkozót. Nagyon együtt volt a csapat, szépen küzdöttünk!”

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Vásárhelyi Kosársuli 69-86 (21-19, 17-15, 18-28, 13-24)
Tiszaújváros, 100 néző - vezette: Papp P., Lengyel, Sentényi.

Tiszaújváros: Kiss 3, Kovács 6, Pongrácz 18/6, Katlan -, GÁSPÁR 22/6,
Csere: Szilasi -, Szabó N. -, Pöstényi 15/9, Szabó D. 2, Molnár 3/3.
Vezetőedző: Szendrey Zsombor

Kosársuli: MOLNÁR 26/6, BÉRES 19/3, Varga 3, Bálint 4, Vas 10/3.
Csere: Perák -, PAVLOVIC 8, KELEMEN 12/3, Börcsök 2, Gajic 2.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás vezetőedző értékelése: „Az első félidőben túl sok teret hagytunk a jól dobó hazaiaknak. A második félidőben sikerült a védekezésünket stabilabbá tenni, amihez eredményes támadójáték is párosult. Egymás után kétszer tudtunk idegenben hetven pont alatt tartani a hazai csapatot, ami nagy szó! Ismét jól szálltak be a padról a cserék, így újabb roppant értékes győzelmet arattunk. Gratulálok a játékosaimnak és sok sikert kívánok Szendrey Zsombor barátomnak!"

Folytatás jövő hétvégén a Hepp-kupában.

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Vásárhelyi Kosársuli 72-85 (19-18,13-18,27-21,13-28)
U20-as bajnoki mérkőzés

Legjobb dobók: Domján F. 24, Kovács J. 18/15, Bálint E.16.

A hazaiak alacsony szerkezettel játszottak végig, gyakori letámadással. A vendégek az első három negyedben túl sokat hibáztak védekezésben és támadásban is, a 28. percben 55-44-nél időt kellett kérni. A szemléletváltás után öt perc alatt repesztett a társaság egy 27-4-es szakaszt,amivel eldöntötte a győzelem sorsát.

Tóth Tamás edző: "A saját dolgunkat tettük nehézzé, mert kellő koncentrációval és jobb dobószázalékkal már félidőre komoly előnybe kerülhettünk volna. Volt pár nagyon biztató egyéni teljesítmény,de sajnos volt pár csalódást keltő is. A hibáinkon igyekszünk javítani. Gratulálok a Srácoknak az újabb győzelemhez!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére