Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 21. 11:24, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Még egy hétig lehet jelentkezni a MÁV aluljárófestő pályázatára

Még egy hétig lehet jelentkezni a MÁV aluljárófestő pályázatára

Jövő hét szerda éjfélig lehet jelentkezni a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Színezd Újra! Alkotói Napok 2018. című pályázatára.

A múlt évben sikerrel megrendezett versenyhez hasonlóan a vasúttársaság gyalogos aluljáróinak dekorációs festésére vállalkozhatnak az alkotók.

A vasúttársaság honlapján is közzétettpályázati felhívásszerint hat helyszínen (Budapest Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác-Alsóváros és Vecsés) kijelölt vasúti gyalogos aluljáró mintegy 800 négyzetméteres felületét szépíthetik meg azok a 12 és 100+ év közötti egyéni vagy csoportos jelentkezők, akik 2018. szeptember 26-án éjfélig elkészítik és benyújtják a kijelölt helyszínek valamelyikére elképzelt alkotásuk látványtervét.

A pályázatraegyéni alkotók vagy legfeljebb 15 fős csoportok jelentkezhetnek.Pályázni legfeljebb két darab, színsémákból és mintázatból álló látványtervvel lehet. Az A4-es méretű papírra elkészített méretezett látványtervet a vasúttársaság honlapjáról letölthető dokumentumokkal együtt kell digitalizált változatban azaluljarofestes@mav.hue-mail címre megküldeni.

A beérkezett pályaműveket a MÁV Zrt. aszerint értékeli, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására. A MÁV minél több alkotó részére szeretné lehetővé tenni elképzeléseik megvalósítását, ezért a beérkezett pályaművek rangsorolását követően a kivitelezést az alkotások összhatásának figyelembe vételével az egyes helyszíneken rendelkezésre álló falfelületre engedélyezi.

Az engedélyezett terveketoktóber 1. és november 30. közöttvasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a győztes jelentkezők. A festéshez szükséges eszközöket (alapszínek, ecset, vödör, fólia, stb.) a MÁV biztosítja. A megvalósításra érdemes pályaművek felfestésérea vasúttársaság meghívja a sajtó képviselőit is, hogy a közvélemény minél szélesebb körben ismerhesse meg az alkotásokat.
A meghirdetett pályázat célja a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazó közönség számára. A vasúttársaság azt reméli, hogy az alkotásokkal borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a falfestményeket mindenki tiszteletben tartja.

A falfestésre kijelölt aluljárók dekorációs festésére benyújtott pályázatokat2018. szeptember 26-án éjfélig várja a MÁV Zrt. azelektronikus levélcímre.
A pályázati kiírás és további információ elérhető a vasúttársaság honlapján https://www.mavcsoport.hu/aluljarofestes, illetve aze-mail címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.