Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 02. 15:52, csütörtök | Belföld
Forrás: Dudás Zsanett, elnök MÁTRIX Közhasznú Alapítványht

Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokért

A Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik.

Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni.

A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe. A Mátrix Közhasznú Alapítvány munkatársai a menekült áradat kapcsán azon dolgoznak, hogy élhetőbb körülmények képződjenek. A menekültügyi helyzet a településeken belül, a vonulási területeken is egyre tarthatatlanabb.

Összefogással tudunk előrébb jutni

A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett szociológus szerint a nemzetközi és az országhatáron belüli problémák, köztük a migránsok kapcsán kialakulóban lévő feszültség társadalmi együttműködés révén orvosolható. Segítségnyújtásra kérünk minden honfitársunkat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ péntekenként várja a Szeged, Roosevelt tér 5. alatt (10-17 óra között) a lakosság által felajánlott tartós élelmiszert, palackos vizet, takarót, ruházatot, egyéb használati tárgyakat, melyeket rászoruló embertársak számára oszt ki a szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.