Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 05. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Másodfokon is életfogytiglanra ítélték a férfit, aki elütött, majd megfojtott egy nőt

Másodfokon is életfogytiglanra ítélték a férfit, aki elütött, majd megfojtott egy nőt

Aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélték másodfokon is kedden azt a férfit, aki még 2003-ban elütött autójával egy fiatal nőt, majd megfojtotta

- tájékoztatta a Győri Ítélőtábla szóvivője az MTI-t. Ferenczy Tamás közleményében a történteket ismertetve azt írta: a vádlott 2003 szeptemberében figyelmetlenül vezetett, autóval elsodorta a kerékpározó nőt, aki elesett és elveszítette eszméletét.

A férfi azt hitte, hogy a sértett meghalt, és mivel el akarta kerülni a felelősségre vonást, úgy döntött, elviszi a helyszínről. A kerékpárt az út menti növények közé dobta, a nőt pedig az autó csomagtartójába tette. Útközben észrevette, hogy a sértett él, ezért egy mellékútra hajtott. Felnyitotta a csomagtartót, kihúzta a nőt és több méteren át vonszolta a gazos-bokros területen. A védekező sértettet megütötte, majd befogta a nő száját, megragadta a nyakát és percekig kézzel fojtogatta. A sértett még ekkor is élt, ezért a vádlott a közelben talált műanyag zsineget a lány nyakára tekerte és azzal fojtogatta. A nő ebbe belehalt.

Ezután a vádlott beült a kocsiba, elment gyermekéért az óvodába, hazavitte, majd sötétedéskor visszament a holttestért. Berakta a csomagtartóba és a Mosoni-Duna árterére vitte. Hazament, de a gépkocsit nem vitte haza, azt állította, hogy ellopták, feljelentést is tett a rendőrségen.

A nyomozást 2005. február 7-én felfüggesztő határozattal lezárták, mert az elkövető ismeretlen volt, majd 2017. január 6-án a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ arról értesítette a nyomozó hatóságot, hogy egy más ügyben S.A. vádlottól vett DNS-minta egyezést mutatott több, az említett ügyben vett helyszíni mintával.

Ezek alapján az első fokon eljáró Győri Törvényszék a vádlottat aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy feltételesen szabadlábra bocsátása legkorábban 30 év után vizsgálható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A szóvivő közölte: a Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, a másodfokú bíróság alaptalannak ítélte a fellebbezést. Mint írta, az elsőfokú bíróság által helyesen értékelt bizonyítékok szerint a vádlott egy közlekedési baleset következményeit akarta leplezni és elkerülni a felelősségre vonást azzal, hogy megöli a sértettet. Az elkövetés módja brutális, embertelen volt; a sértett halálát az okozta, hogy kézzel, majd zsineggel fojtogatták. A mintegy 15 percen át tartó fulladás mindenképpen különös kegyetlenséggel elkövetett esete az emberölésnek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.