Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 23. 18:35, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

MÁJUS 25-26-ÁN ÚJRA GYERMEKNAP A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

MÁJUS 25-26-ÁN ÚJRA GYERMEKNAP A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

Május utolsó hétvégéjén ismét minden a gyerekekről és a gyerekeknek szól a Vasúttörténeti Parkban.

Egy hétvége, ahol a nevetésé és a vidámságé a főszerep, ráadásul 14 év alattiaknak a belépés ingyenes.

Május 25-én és 26-án 10 és 18 óra között várja a családokata Gyermeknap színes programkavalkádja, közlekedésbiztonsági résszel kiegészülve.
Szombaton 11 órától – ezen a hétvégén Budapesten csak itt – fellép Halász Judit, 13 órától az Ákom-bákom Bábcsoport, 15 órától pedig a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenél. Vasárnap tovább fokozódik a színpadi hangulat, hiszen 11 órától a Kifli zenekar adja a talpalávalót, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg a legkisebbek, 15 órától pedig Szalóki Ági koncertje koronázza meg a gyerekek ünnepét.

A baba részlegen a legkisebbeket változatos foglalkozásokkal és játékokkal várják, míg a szülők védőnői tanácsadáson vehetnek részt. A napvédelmi edukációs program számos hasznos tippel és tudnivalóval látja el a családokat, felkészítve őket a meleg, nyári szünidei napokra. Természetesen az aktívabb kikapcsolódást kedvelőknek is lesz bőven program: a kisebbek és nagyobbak a krokodil ugrálóvárban, és a vízi dodgem-ben tombolhatnak kifulladásig, sőt a Nickelodeon játszópark további izgalmas élményeket tartogat!

A rendezvényen garantáltan mindenki talál magának elfoglaltságot, hiszen lesz jóga, idény gyümölcs- és zöldségkóstolás, zöldségszobrászkodás, sütiműhely, fotósarok, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos edukációs játékok, VR-programok, kockajáték kiállítás, foglalkozások és még sok minden más.
A közlekedésbiztonsági programok célja, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait. A Közlekedésbiztonsági területen további számos izgalmas programra számíthatnak a látogatók, így „Az Élet-Úton” KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályáján a gyermekek gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését akár egészen kicsi kortól is; a „Holttér veszélyének bemutatása” egy tanker kamion sofőrüléséből kipróbálható, milyen nehézségei lehetnek egy kamionsofőrnek a mellette elhaladó biciklisek, illetve motorosok detektálásában. A Mini KRESZ Parkban a gyerekek egy 15 perces KRESZ oktatáson vehetnek részt, melyet követően a kis autók volánja mögé ülhetnek. Mindezek mellett lehetőség nyílik még az a gyermekek nyelvén szóló elsősegélynyújtási bemutató megtekintésére is. A rendezvény ideje alatt a gyerekek megnézhetik a tűzoltó- és a kukás autókat, ezzel nem mindennapi tapasztalatokat szerezve.

A Vasúttörténeti Park látogatóinak kedvenc interaktív programjai is elérhetőek lesznek a hétvégén: lehetőség lesz utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is.

A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!

Bővebb információ: http://www.vasuttortenetipark.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.