Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2018. December 18. 18:00, kedd | PR

Látványkandalló a meleg és otthonos enteriőrben

Látványkandalló a meleg és otthonos enteriőrben

Ahogy beköszönt az igazi, csípős hideg, úgy vágyunk egyre inkább arra, hogy minél több időt tölthessünk el az otthonunkban. Ahol megpihenhetünk a melegben, és békében hangolódhatunk rá az ünnepekre.

A meleget, azaz a kellemes hőfokot a termosztát beállításával viszonylag egyszerű megoldani, a klasszikus meghitt hangulat érdekében azonban egy picit többet kell tennünk. Használhatunk hangulatvilágítást, gyertyát gyújthatunk, elkezdhetjük feldíszíteni az otthonunkat a karácsonyi dekorációval. Ám amivel igazán sokat tehetünk azért, hogy a szószerinti és átvitt értelmű meleget megteremtsük, az az elektromos látványkandalló.

Miért és mire jó a látványkandalló?

A kandalló régen is központi szerepet töltött be egy család életében. Nemcsak romantikus idill, ahogy a tűz körül ülnek kicsik és nagyok, hiszen ontotta magából a meleget, jól esett ott lenni, és egyúttal az együttlét alkalmat adott arra, hogy megbeszélhessék a nap eseményeit a családtagok. Erre az élményre ma is sokan vágynak! Ha a házunk vagy lakásunk olyan, amibe nem lehet (utólag sem) kandallót építeni, akkor nekünk találták ki az elektromos látványkandallót.

Ha praktikusan nézzük, akkor a meglévő fűtési rendszerünket egészíthetjük ki vele, hiszen számos olyan típus létezik, amely melegít, ezért leginkább egy hősugárzóhoz hasonlíthatnánk a működését. Ugyanakkor nem "igazi" kandalló, hiszen nem lobog benne tűz, cserébe nem is kell folyton dobálni rá a fahasábokat, és figyelni arra, hogy ne csapjanak ki a lángok.Hogyan használjuk?

Az elektromos látványkandalló a látványával képes a kandalló érzést megteremteni, füstmentesen. Előnye, hogy egyes típusai valóban melegítenek, így a hőmérsékletet is beállíthatjuk rajta egy távirányító segítségével. Sőt, találhatunk a piacon már olyan darabokat is, amelyek hűteni is tudnak!

Ha megtaláltuk a látványkandalló helyét a nappali középpontjában, működéséhez egy áramforráshoz kell csatlakoztatnunk. Ezután beállíthatjuk, hogy milyen teljesítménnyel fűtsön vagy hűtsön a szobában. A kandalló "látványa" pedig szinte már tökéletesen megegyezik a pattogó lángnyelvekkel és izzó parázzsal az igazi tűzhöz, köszönhetően a 3D technológiának.

Praktikus és olcsó

Egy elektromos látványkandalló már igen jó áron beszerezhető, nem kell végigjárnunk különböző üzleteket, elég, ha a PrimaNet oldalán átnézzük a kínálatot. Már húszezer forint alatt is találunk jó minőségűt, de minél drágább, annál profibb és annál több extra funkcióval bír.

Választhatunk már szabadon álló vagy épp falra szerelhető változatokból is. Ezenfelül rendelkezhetnek szabályozható heti programmal, állítható fényerővel, adaptív bekapcsolással és túlmelegedés elleni védelemmel is.

Emellett érdemes átgondolnunk, hogyan tud minél szervesebb egységet alkotni otthonunk stílusával, hogy azt érezzük, olyan, mintha eleve odatervezték volna, amellett, hogy a helyiségben akaratlanul is a látványkandalló felé irányul majd mindenki tekintete. Egy-két kiegészítő vagy kisebb bútordarab társaságában tökéletesen illeszkedik majd az enteriőrbe.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 15. 19:26, kedd | PR

Milyen típusú cipőket hordanak a nők előszeretettel?

Minden cipővásárláskor arra törekszünk, hogy az új cipőnk kényelmes, trendi, divatos, és minőségi, azaz strapabíró legyen. Vannak olyan alapdarabok, melyekből nem árt, ha mindenkinek van legalább egy pár a cipősszekrényében.

2018. December 19. 18:14, szerda | PR

Prezi székházban takarítanak

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

2018. December 18. 17:57, kedd | PR

Bali - ha lecserélnéd a valóságod

Bali a világ egyik legvarázslatosabb helye - még mindig, pedig pár évente megduplázódik az ide látogató turisták száma. Mitől izgalmas ez a sziget, amely valójában akkora, mint Békés megye?

2018. December 18. 17:54, kedd | PR

Fedezd fel újra a pizsamát!

A pizsama nem férfiatlan és nem is unalmas kötelező ruhadarab. Ma már választhatunk trendi, izgalmas, hozzánk passzoló pizsamákat is. A tél közeledtével pedig nem árt bővíteni meleg éjszakai ruhatárunkat.