Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 11. 11:52, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Különleges természeti értékeket mutat be az Érd alsó állomáson megnyíló perongaléria

Különleges természeti értékeket mutat be az Érd alsó állomáson megnyíló perongaléria

Különleges, helyi természeti értékeket bemutató fotógaléria nyílt Érd alsó állomás peronjain, a MÁV és Érd Megyei Jogú Város együttműködésében.

A vasúttáraság engedélyezte az érdi önkormányzatnak az Érd alsó állomás peronján korábban üresen álló hat plakátvitrin művészeti célú, határozatlan idejű és ingyenes hasznosítását. A művészeti alkotások számára biztosított vitrinekben a helyi önkormányzat elsőként az érdi Duna-Art Fotóklub vezetőjének helyi természeti értékeket bemutató képeiből rendezett kiállítást.

A képeket Körmendy Zizi természetfotós, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének (MFVSZ) tagja készítette. A helyi élővilág különlegességeit bemutató felvételek Érd területén, a Beliczay-sziget levendulásában és a Fundoklia-völgyben készültek. A kiállítás egyik érdekessége a rablópillét ábrázoló fotó; a fokozottan védett rovarból csak néhány példány él Érd környékén.

A fotóművész képeiből nyíló kiállítás jól illeszkedik a MÁV művészeti tevékenységek támogatására vonatkozó, a vasúti környezet széppé és barátságossá tételét célzó koncepciójába. A vasúttársaság folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába alkotói pályázatokkal és egyedi alkotások megvalósításának engedélyezésével igyekszik bevonni a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is.

A MÁV a jövőben tovább kívánja növelni a különböző művészeti alkotások számára biztosított felületek számát. A vasúti környezet művészeti célú hasznosításától a társaság azt reméli, hogy az alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, megóvja épségüket, hogy azok sokáig díszíthessék az aluljárókat, állomásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.