Városlista
2018. október 23, kedd - Gyöngyi

Hírek

2018. Május 15. 11:27, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Közös állásbörzén mutatják be állásajánlataikat az állami vállalatok

Közös állásbörzén mutatják be állásajánlataikat az állami vállalatok

A MÁV-START 50 százalékos kedvezményt ad a rendezvényre vonattal utazóknak

Huszonhat állami vállalat közel 2200 állásajánlata közül válogathatnak az érdeklődők május 16-án, az Állami Karrierexpón, a Vasúttörténeti Parkban. A rendezvényre látogatóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti vasúti kedvezményt biztosít.

Közös állásbörzén mutatják be állásajánlataikat az állami vállalatok május 16-án, szerdán 11 és 18 óra között a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Budapest, Tatai út 95.). A munkaerőpótlás biztosítása érdekében a közszolgáltató cégek, a rend- és honvédelmi szervek – Budapest Főváros Kormányhivatalával, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségével, valamint a MÁV Zrt.-vel együttműködve – idén első alkalommal szervezik meg az Állami Karrierexpót. Az ingyenesen látogatható nagyszabású eseményre mindazokat az érdeklődőket és álláskeresőket várják, akiknek fontos a munkahely biztonsága, a kiszámítható életpálya, a folyamatos tanulási, fejlődési lehetőség, a hosszú távú biztos jövedelem és a komplex juttatási rendszer. A szervezők nemcsak a pályakezdőket hívják, hanem azokat is, akik munkahelyváltásban gondolkodnak, s akik nyitottak az új kihívásokra, vagy egyszerűen csak kíváncsiak arra, milyen álláslehetőséget kínálnak az állami szféra vállalatai.

Az Állami Karrierexpón 26 munkáltató vesz részt, a kiállító szervezetek, cégek közel 2200 állást kínálnak bizonyos munkakörökben alapfokú állami iskolai végzettséggel, szakmunkás végzettséggel, felsőfokú végzettséggel vagy szakképzettséggel rendelkezőknek. A rendezvényen önéletrajz-írási és karrierépítési tanácsadással, valamint hasznos útmutatásokkal is szolgálnak a meghívott szakemberek.

A MÁV több száz álláshellyel várja a jelentkezőket, többi között váltókezelői, pénztárosi, tolatásvezetői, jegyvizsgálói, járműszerelői, biztosítóberendezési és távközlési műszerészi, felsővezeték-szerelői, illetve forgalmi szolgálattevői és mérnöki munkakörbe.

A rendezvényen a MÁV-HÉV is képviselteti magát. A társaság egy tájékoztatót is készített Nálunk szabad a pálya! címmel, amelyben képet adnak a keresett pozíciókról. A HÉV-nél alapfokú végzettséggel pályamunkást, illetve középfokú végzettséggel felügyeleti pályamestert, HÉV vasúti járművezetőt és HÉV forgalmi szolgálattevőt keresnek.

Az állásbörzére vonattal utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos kedvezményt biztosít. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsi osztályon vehető igénybe Budapest-Keleti, Nyugati, Déli pályaudvarra, Kelenföld, Zugló, Rákosrendező és Vasútmúzeum állomásra. Első osztályon való utazáshoz meg kell fizetni a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra pedig a felárat. A karrierexpó napján a Budapest-Nyugati és Esztergom között közlekedő személyvonatok 10 és 18 óra között a Vasútmúzeum megállóhelyen is megállnak. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban május 15-én kezdhető meg; a visszautazást legkésőbb május 17-én éjfélig kell befejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak a rendezvény helyszínén történő lebélyegzés után érvényes. Erre a Vasúttörténeti Parkban lévő MÁV-START mobilpénztárban lesz lehetőség 16-án, 10 és 18 óra között. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre egészíti ki, és felszámítja az előírt pótdíjat is.

Az Állami Karrierexpón résztvevő cégek részletes listája ezen az oldalon olvasható: http://stratosz.hu/esemenyek

A kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről bővebb információ a vasúttársaság honlapjánhttp://www.mavcsoport.hu található, vagy további felvilágosítás a MÁVDIREKT +36 (1) 3-49-49-49-es telefonszámán kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es szám is hívható.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 19. 16:18, péntek | Helyi

Az apák tetteiért a gyerekeket is büntette a kádári diktatúra

Személyesség és történelem az Emlékpontban

2018. Október 19. 16:16, péntek | Helyi

Pénztárcatolvajok rendőrkézen

A rendőrök 24 óra alatt két nőt is előállítottak lopás miatt. Egyikük egy földeáki szórakozóhelyről egy vendég, a másik gyanúsított egy szegedi üzletből egy vásárló pénztárcáját vitte el.

2018. Október 19. 16:13, péntek | Helyi

Otthonában termesztette a cannabist

Csaknem húsz tő indiai kendert foglaltak le egy szentesi férfi otthonában és rokonai tanyáján a rendőrök. A férfi ellen kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

2018. Október 19. 15:41, péntek | Helyi

Ünnepi hulladékszállítás Hódmezővásárhelyen

Közérdekű közlemény ünnepi hulladékszállításról