Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 19. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

KÖZEL VOLT A GYŐZELEM

KÖZEL VOLT A GYŐZELEM

Ismét nagyon közel állt a győzelemhez a Vásárhelyi Kosársuli.

A Bonyhád otthonaként funkcionáló zombai sportlétesítményben majdnem sikerült megtréfálni a hazaiakat az utolsó percekben, ám végül a nagyobb rutinjuk miatt a javukra billent a mérleg nyelve. Vas Péterék immár a harmadik meccsükön kaptak ki sorozatban úgy, hogy csak egy lépésre voltak a sikertől.
Az első negyedben kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, egyik gárda sem tudott olajra lépni, így a pihenőben lőtávon belül volt a Bonyhád a vásárhelyieknek. 15-16-nál még a vendégek vezettek, Tömösváry, Baki és a Somogyfokik közül Péter vezetésével fordítottak. (23-20)

A félidő előtt semmi sem utalt arra, hogy az utolsó 10 percben lesz miért izgulnia a bonyhádi drukkereknek. 25-22-ig még tartották magukat a sötét mezesek, de a rutinos Jilling beállása után borult az addigi rend, és 16 ponttal húztak el a dunántúliak. A másik oldalon az összesen 21 pontot összeszorgoskodó Vas igyekezte unszolni leginkább társait, a 6-osban játszó kosaras oroszlánrészt vállalt abban, hogy a nagyszünetig 11-re zárkózzanak.

A találkozó második fele már ugyan a Csongrád megyeieké volt, de ez kevés volt az üdvösséghez. A harmadik negyedet hét ponttal nyerték meg. Mi több volt olyan pillanat, amikor 53-53 állt az eredményjelzőn. Sőt Tömösváryéknak ezután is mindössze 4 pontos előnyre sikerült szert tenniük a zárómenetre.

Az utolsó 10 perc nagy harcot és sok kapkodást hozott, no meg átmeneti 3 pontos Hódmezővásárhely vezetést. Szabóék ezután sokszor megfontolatlanul támadtak, ráadásul sok esetben rosszkor maradt néma a játékvezetők sípja is. Az ilyen éles helyzetekben már számtalanszor bebizonyosodott, hogy mennyit számít a rutin és a higgadtság. A tapasztalt spílerekből pedig nem mondhatjuk, hogy hiány lenne a Tolna megyeiek padján, elég csak a korábbi válogatott Grebenárra, Tömösváryra vagy éppen Jillingre gondolni. Mindez meghozta az eredményét, és végül, ha csak hajszállal is, de a Bonyhádi KSE húzta be a győzelmet.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Vásárhelyi Kosársuli 93–90 (23-20, 26-18, 21-28, 23-24)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Lövész Csaba, Maár Gábor, Reisz Péter.
Zomba, Zombai Sportcsarnok, 100 néző.

Bonyhád: BAKI 22/6, Somogyfoki S. 12/3, SOMOGYFOKI P. 14, Bojan 7/3, Tömösváry 14.
Csere: Csobán -, Kovács 1, JILLING 23/6, Grebenár -.
Edző: Morgen Frigyes

Kosársuli: Szabó 11/3, Bálint 4, Varga 16/12, VAS 21/12, Miletic 10.
Csere: Pavlovic 4, Kun 8/6, Rostás I. 3, Horváth 3/3, Béres 10/6.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: „Végig hullámzó volt a játék, amiből ismét mi kerültünk ki vesztesen. Voltak nagyon jó periódusai a meccsnek, de a végjátékra túl nagy hátránnyal mentünk be, igaz a hosszabbításért volt még egy labdánk. Sajnálom, hogy nem jött össze...”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.